banner47

CHP'liler Uğur Mumcu'yu Unutmadı

Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe Teşkilatı öncülüğünde yüzlerce parti mensubu, Uğur Mumcu'nun ölümünün 23. Yılı ve öldürülen basın çalışanları için yürüdü.

CHP'liler Uğur Mumcu'yu Unutmadı
banner3

Araştırmacı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ve basın şehitleri, Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe Teşkilatı öncülüğünde düzenlenen yürüyüşle anıldı. Uğur Mumcu'nun evinden çıkarken uğradığı bombalı saldırı sonucu öldürülüşünün 23. yıl dönümü olan 24 Ocak'ta Kayıkhane'den başlayan yürüyüşe, Chp Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Gemlik CHP İlçe Başkanı Uğur Sertaslan, CHP Gençlik Kolları, kadın kolları gazeteciler, politikacılar ve sivil toplum örgütü üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 500 kişilik kortej, "Özgür basın susturulamaz", "Katiller bulunsun, hesap sorulsun" şeklinde slogan atarak İskele Meydanına kadar yürüdü.

Haberin videosu için tıklayınız...

Grup adına açıklamada bulunan Chp Gemlik Gençlik Kolları Başkanı İlker Türkmen, “Yolumuza ışık tutanlar, ülkemizi daha iyi yarınlara hazırlayanlar; onlar Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Gaffar Okan ve daha nice aydınlarımız tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti adına hayatlarını verenlerdi. Bizlerin daha iyi bir hayat sürmesi için bu yolda hayatlarını veren aydınlarımıza selam olsun.! Aradan geçen uzun sürede cinayeti azmettirenler hala ortaya çıkarılmadı. Bu bir demokrasi ayıbı olarak Türkiye tarihinde öylece duruyor. Bu ayıp Hrant Dink cinayetindeki gibi gazeteci cinayetleri için karanlık odakları cesaretlendiriyor. Basın her ülkenin hafızasıdır. Zaten bu nedenle halkın gerçekleri öğrenme hakkı için gerektiğinde ölümü bile göze alarak çalışan basın emekçileri güç odaklarının hep hedefinde duruyor. Evrensel gazetecilik normlarına göre basın özgürlüğünün bulunmadığı ülkeler arasında ilk sıralara yükselmiş Türkiye’de Uğur Mumcu gibi araştırmacı gazetecilere artık daha fazla ihtiyaç vardır. Bırakın gazeteciler haber yapsın. Bırakın halkımız gerçekleri görsün. Gazeteciler mesleklerini öyle ya da böyle en doğru biçimde icra etmenin yollarını bulacaktır” dedi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2016, 21:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28