banner47

Gemlikli Yazar Melek Güleç İlk Kitabını Çıkardı

GemlikLife köşe yazarlarından olan Melek Güleç, uzun zamandır üzerinde çalışmış olduğu romanı Keles Belediyesi sponsorluğunda çıktı.

Gemlikli Yazar Melek Güleç İlk Kitabını Çıkardı
banner3

GemlikLife köşe yazarlarından olan Melek Güleç, uzun zamandır üzerinde çalışmış olduğu romanı Keles Belediyesi sponsorluğunda çıktı.

Adronos adını verdiği kitabını yayınlayan Melek Güleç, uzun bir araştırmanın sonucunda çıkardığı kitabını şöyle anlatıyor; "Yörelerin özgünlüğünü, sakinlerinin tarihsel, ekonomik, sosyolojik ve kültürel bağlamda diğer yöre sakinlerinin deneyim ve uygulamalarından, farklı olanı ortaya koymaları ile oluşur. Araştırmalarım esnasında ziyaret ettiğim, köy ve köy altı yerleşkeler, bugün idari anlamda farklı il sınırları içerisinde kalmasına rağmen tarihsel, ekonomik, sosyolojik ve kültürel bağlamda aynı deneyimi yaşamış olmalarından dolayı kendi içinde, özgün bir mikro kültürü oluşturmaktadır. Bu eser,32 bölümden oluşmakta olup, bölümler, gerçek yer adları, yaşanmış hikayeler ve gerçek isimlerden oluşmaktadır. Kültürel mirasın, deyimlerin, atasözlerinin, öğelerin, manilerin, sanatçıların, çokça işlendiği bu kitabın; az bir bölümü kurgudur. Kahramanlardan bir kaçını okuyucu ile buluşturma noktasında emeği geçen Keles Belediyesine de şükranlarımı sunarım." diyor.

Neden Adranos?

Kitabın adının neden Adranos olduğunu merak edenler için ; Adranos : Dursunbey, Tavşanlı ve Domaniç'in bir kaç köyünü, Keles'i, Harmancık'ı, Orhaneliyi, Büyük Orhan'ı içine alan eski bir yerleşim yerinin adıdır. Yazar Melek Güleç buralarda araştırmalarını yaptığından dolayı, romanın adını Adranos koymuş.

Melek Güleç'i Tanıyalım

Güleç, Bursa'nın Yıldırım ilçesi Davutkadı mahallesinde doğmuş. İlk, orta ve yüksek öğrenimini Bursa'da tamamladı. Öğrencilik yıllarında çalışma hayatına başlayan yazar, ekonomi alanındaki yüksek öğrenimini tamamladıktan sonra, reel sektör de çeşitli iş alanlarında çalıştı. Çocukluk yıllarından beri, yöresel yemeklere olan düşkünlüğü, araştırma ruhu ve linguistik alanındaki merakı, onu sosyal ve kültürel antropoloji çalışmalarına doğru sürüklemiştir. Kendi ifadesiyle gezmeyi sevmeyen ama araştırmacı tarafı dolayısıyla gezmeye mahkum olan yazar, kırsal yerlerim yerlerine geziler düzenlemekte ve yöre insanı ile sohbetleri sonucu ulaştığı bilgileri derlemektedir. Kültürel kodları çok çabuk kapan ve bunları ustalıkla kaleme almayı başardığını, bize Adranos romanı ile ispat eden yazarın, araştırmacı ruhu ve okumaya olan düşkünlüğü, onu ikinci kez yüksek öğretim hayatına başlatmıştır. Teoloji alanında başladığı ikinci üniversite sayesinde hayatında açılan yeni ufuklarla, ikinci eseri "Adıraz'dan New Jersey'e" adlı romanı çoktan kaleme almaya başladı bile.

Gemlikli Dünya Şampiyonu Sıla'nın Annesi

Karikatür alanında yaptığı çizimler ile uluslararası başarıya imza atan, karate sporunda aldığı başarılar ile uluslararası derecelere sahip bir de kız çocuğu yetiştiren Melek Güleç, annelik sanatını da hakkıyla icra etmektedir. Zaten kitabını da kızı Sıla'ya ithafen çıkarmış.

Melek Güleç'in bu ilk eserini merak edenler ve satın almak isteyenler Emin Yayınları'nın resmi internet sitesinden satın alabilirler. Satın almak için tıklayınız...

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2016, 19:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28