banner47

Dilipak: "Yeni Dünyanın Lideri Türkiye Olacak"

Gemlik Belediyesi’nin 2016 yılı Kültür Etkinlikleri Kapsamında organize ettiği konferansta konuşan Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, “Yeni bir dünya kurulacak ve biz o dünyanın önderi olacağız” dedi.

Dilipak:
banner3

Gemlik Belediyesi’nin 2016 yılı Kültür Etkinlikleri Kapsamında organize ettiği konferansta konuşan Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, “Yeni bir dünya kurulacak ve biz o dünyanın önderi olacağız” dedi. Uludağ Üniversitesi Gemlik Yerleşkesi Asım Kocabıyık Kültür Merkezinde düzenlenen, “Yeni Dünyanın Şekillendiği Ortadoğu’da Türkiye’nin Rolü” konulu konferansta dünya sömürgecilik tarihi, savaşlar, açlıklar, kıtlık ve Kapitalizmin geldiği yer konusunda çarpıcı açıklamalarda bulunan Abdurrahman Dilipak, “Batının çağdaş medeniyeti Kızılderililerin kanı, kara derililerin gözyaşı, sarı derililerin kültürleri üzerinde kuruldu. Modern Batının üniversiteleri de bu kan, gözyaşı ve kültürün üzerinde yükseldi. Bugün Suriye, Irak, Yemen ve Libya’da günde ortalama 300 insan ölüyor. Ruanda’da 19 yıl önce 2 milyon insan öldürüldü, 2 milyon insan sakat bırakıldı, 2 milyonun üzerinde insan da göçe zorlandı. Oysa Ruanda’nın nüfusu sadece 7 milyon 500 bindi. 1 ve 2. Dünya savaşı ile soğuk savaş döneminde de toplam 50 milyon insan öldü. Batı sömürgeciliğinin mantığında günümüzde 1 damla kan 1 damla petrol oldu” diye konuştu.

   Ak Parti Bursa Milletvekili Osman Mestan, Kaymakam Cahit Işık, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Vedat Büyükgölcigezli, Kadir Erol ve Ahmet Avcı’nın yanı sıra Belediye Meclis Üyelerinin de izlediği konferans ilçe halkından da büyük ilgi gördü. Dilipak,Dünyanın en zengin 61 kişisinin servetinin, geride kalanların yarısının toplam servetinden daha fazla olduğunu, buna karşın başta Nijer olmak üzere sömürülen birçok ülkede yoksulluk hiyerarşisi içinde de aynı paradoksun bulunduğunu vurguladı. Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, yoksulluk hiyerarşisinde de yoksulluk piramidinin zirvesinde olan ilk 50 kişinin, geride kalan yoksulların servetinin yarısından fazlasına sahip olduğunu belirtti. Davos’ta toplanan dünya liderlerinin 4. Sanayi Devrimini gerçekleştirip, gerçekleştirmeyeceklerini değil, sürdürülebilir bir kapitalizmin restorasyon dönemini tartıştıklarını öne süren Abdurrahman Dilipak, Türkiye’nin bu kapitalist sömürgeci düzende yeni bir güç olarak ortaya çıktığını söyledi.

300 milyon dolar borç için İMF kapılarında 6 ay bekletilen bir ülke seviyesinden, Somali’ye, Suriye halkına 7 milyar dolarla sahip çıkan Türkiye seviyesine gelindiğini, Atalarımızın fethettiği 110 ülkeye artık THY ile uçulabildiğini anımsatan Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, yakın tarihle ilgili hafızaları da tazeleyen önemli açıklamalarda bulundu. “Mavi Marmara katliamından bu yana İsrail’in iki yakası bir araya gelmiyor. Allah cahillere ve zalimlere yardım etmez” diye konuşan Dilipak, gençlere yönelik olarak da İngilizce, Arapça ve bir üçüncü dil daha öğrenmeleri talimatını verdi. Gençlerin sadece dil bilmekle yetinmemesini, tarih, edebiyat, sanat ve sporla da uğraşmasını isteyen Abdurrahman Dilipak, “Yeni bir dünya kurulacak ve biz o dünyanın önderi olacağız. Buna tüm ülke olarak hazır olmalıyız” dedi.

Türkiye’nin yakın siyasi tarihi konusunda çarpıcı anlatımlarda bulunan Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, “Sisi neden geldiyse, Esed’de o nedenle tutuyorlar.Graham Fuller, CIA, KGB, MOSSAD, MI 5 var arkasında. Özal’ı Evren’e kim danışman yaptıysa, Paralel Örgüt’ünFethullah Gülen’in arkasında da o var. PKK’nın, KCK’nın altını kazıyın yine aynı güçler çıkar. Üçlü kararname ile Baykal’ı Cumhurbaşkanı yapmak istiyorlardı. Rolünü iyi oynamayınca cezalandırıldı. Geçici protezKılıçdaroğlu getirildi. Ama başka adam bulamayınca kalıcı protez oldu. Arap Baharını tetikleyen, Ortadoğu’ya ateşi düşüren, İran’ı, Rusya’yı bu coğrafyaya davet edip, ortalığı karıştıranlar da aynı güçler. Suriye’de Esed’in alternatifi olarak İhvan’ı görünce bunu istemediler. İhvan ve Müslüman Cemaati bu toprakların en büyük kültürel ve siyasi oluşumudur. İhvan yerine, BM gözetiminde Bosna Hersek’te olduğu gibi 3’lü 5’li dönüşümlü yönetim isteniyor Suriye’de. Bunun anlamı da açık, yine ABD ve İsrail yönetsin deniyor. Bunu iyi görmek gerekiyor” dedi.

   Türkiye’nin İŞİD’e destek olmadığını vurgulayan Abdurrahman Dilipak, “Musul’un petrol kuyuları merkez de değil, şehrin dışında. Türkmenlerin, Kürtlerin yerleşim bölgesinde kalıyor. Bu petrolleri Türkiye’ye taşıdığımızda ekonomimiz yüzde 20-30 oranında daha fazla büyüyecek. O zaman Türkiye’yi kim tutabilir? İşid’den petrol alıyor yalanı burada başlıyor. Oysa Türkiye İşid’in önünü kesmek istiyor. Rusya’nın, İran’ın, ABD’nin gözü de burada. Türkiye kendi köyünün muhtarı değil, yeryüzünün varisi olmak istiyor. Türkiye’nin üzerinde oynanan tüm oyunların da merkezi bunlardır” dedi.

Büyük alkış alan konuşmasını, dinleyicilerin sorularını da yanıtlayarak tamamlayan Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, Ajan oyunlarının merkezindeki Türkiye’nin dengeler üzerinde yürüdüğünü ifade ederek, “Türkiye’yi kazanmak istiyorlar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik onlarca suikast girişimi var. Bu dengeler ve Türkiye’yi kaybetmek istememeleri nedeniyle, birileri bunları yaparken, ötekiler bu oyunları bozmamızda bize istihbarat sağlıyorlar. Arap Baharı bu nedenle Türkiye’den başlatılamadı. Terör ve Skandallar konusunda medyamız, siyasilerimiz fantastik olmamalı. Tarihler ve olaylar geleceğimizi nasıl şekillendiriyor buna bakmalı” diye konuştu.

   Konuşmaların ardından Ak Parti Bursa Milletvekili Osman Mestan, Abdurrahman Dilipak’a teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2016, 18:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28