banner47

Görevini Yapan Zabıta Ekiplerine Hakaret Yağdı

Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Vatandaşların yanı sıra Emniyet Müdürlüğünün şikâyetlerini yerinde inceleyerek değerlendirince başına gelmedik kalmadı.

Görevini Yapan Zabıta Ekiplerine Hakaret Yağdı
banner3

Cumhuriyet Mahallesi Manastır Mevkiinde inşaat çalışması yapan Vizyon Yapı Şirketini daha önce de hafriyatlarını yola saçmaması konusunda uyarıp, ceza kesen ekipler, olumsuz uygulama devam edince, vatandaş ve Emniyet Müdürlüğü şikâyetlerini dikkate alarak bir kez daha inşaata gittiler. Burada daha önce ceza konusu olan hafriyat döküntülerinin kaldırılmamasının yanı sıra yeni hafriyat döküntülerinin de yola ve caddeye saçıldığını gören ekipler, encümen kararını uygulayarak Vizyon Yapı Şirketine bir kez daha 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu gereğince 219 lira para cezası kestiler.
   Hafriyat döküntülerinin görsel kirlilik ve pislik yaratmasının yanı sıra sokak ve caddelerde trafik kazası riski de yarattığına dikkat çeken Zabıta Müdürlüğü ekipleri, firmalar arasında ve inşaat şirketleri bazında ayrım yapılmadığını vurgulayarak, kirlilik ve telafisi mümkün olmayan riskli durumlar konusunda eşit mesafede hassasiyet gösterdiklerini dile getirdiler. Zabıta Müdürlüğü ekiplerine yönelik, tehdit, küfür ve beddualar da bu hassasiyet sonrasında başladı.
   Ceza makbuzunu tebliğe giden Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şirket yetkililerinden Tuncay Kınık tarafından önce küfürle karşılandılar. Ardından Zabıta Müdürü Erol Bütün’ün makamına gelen Tuncay Kınık, bu kez ceza makbuzunu Bütün’ün masasına fırlatarak, tehdit edip, beddualar yağdırdı. Gemlik Zabıta Müdürü Erol Bütün, konuyu yargıya taşıdıklarını kaydederek, yasa ve encümen kararlarını uygulamayı sürdüreceklerini söyledi. Erol Bütün, firmanın ihlaller zincirine devam ettiğinden yakınarak, hem vatandaşın, hem de Emniyet yetkililerin bu ihlallerden yıldığına dikkat çekti.  Bütün, “Aynı inşaat firmasının Günaydın Sitesini inşaa ederken ortaya çıkardığı Kültür Merkezi önündeki toprak kayması riskini gidermemiştir. Aynı bölgedeki birçok esnaf ve pazarcıların mağduriyeti sürmektedir. Belediyenin ilgili birimleri bu şirkete, verdikleri zararı gidermeleri konusunda yazılar yazdılar. Şirket önce bu konuda gerekeni yapmalıdır” dedi. Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürü Erol Bütün, benzer hakaret ve tehditlerde de yargı yoluna başvuracaklarını belirterek, aksini düşünenlere de yargı yolunun açık olduğunu sözlerine ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2016, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28