banner47

Badem Gemlik'te Hizmete Girdi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ruh Sağlığını koruyan ve geliştiren psikolojik danışmanlık hizmeti etki alanını genişletiyor.

Badem Gemlik'te Hizmete Girdi
banner3

. Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürlüğü bünyesinde, İncirli’den sonra Gemlik’te de Bursa Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi (BADEM) hizmete girdi. Aralık 2015 tarihinden bu yana çalışmalara başlayan ve İncirli ile Gemlik’te toplam 119 kişiye danışmanlık hizmeti veren kurum, doğru ebeveynlik semineri ile de 264 aileye ulaşmayı başardı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Gemlik Paşa Konağında hizmete giren BADEM açılışını Ak Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Köse, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz birlikte yaptılar. 
   Proje Kapsamında 4 psikolog ve 1 asistan ile çalıştıklarını açıklayan Kurumsal İletişim Sorumlusu Betül Şenlik, slayt gösterimli sunumla Bursa Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi çalışmaları ve hedeflerini anlattı. Ebeveynlerin aralarındaki ilişkilerde yıpranmaların olmasının ailelerin gittikçe zayıflamasına sebep olduğunu vurgulayan Betül Şenlik, “Bu proje; merkezine aileyi alan, başta eşler olmak üzere aile fertlerinin hayatla ve birbirleriyle bağlarını kuvvetlendirerek daha güçlü bir aile olmalarını amaçlayan sosyal bir projedir” dedi.
   Betül Şenlik, Uzman kadrolar tarafından ücretsiz olarak çocuk, ergen ve yetişkinlere psikolojik danışmanlık, Aile danışmanlığı ve evlilik danışmanlığının yanı sıra anne baba eğitimleri, kişisel gelişim eğitimleri, grup ve atölye çalışmaları ile önleyici ruh sağlığı proje hizmetleri de vereceklerini kaydetti.  Son bir ay içinde 58 çocuğun taramasının yapıldığını, 264 kişiye ulaşılıp, 119 kişiye de danışmanlık hizmeti verdiklerini bildiren Şenlik, okul ziyaretleri, seminerler, birebir danışmanlık hizmeti ve amaçlara yönelik faaliyetleri Paşa Konağında devam ettireceklerini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2016, 16:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mine Akçelik
Mine Akçelik - 1 yıl Önce

Neden iletişim numarası yok nasıl iletişim kuracağız

SIRADAKİ HABER

banner27

banner28