banner47

Gemlikspor’da Yepyeni Bir Dönem Başlıyor

Son zamanlarda maddi açıdan oldukça sıkıntılı günler yaşayan Gemlikspor’da teknik kadro tamamen değişti. Gemlikspor’da teknik direktörülüğe Ekrem Erdoğdu, yardımcı teknik direktörlüğe ise Mehmet Acar getirildi.

Gemlikspor’da Yepyeni Bir Dönem Başlıyor
banner3

Son zamanlarda maddi açıdan oldukça sıkıntılı günler yaşayan Gemlikspor’da teknik kadro tamamen değişti.  Gemlikspor’da teknik direktörülüğe Ekrem Erdoğdu, yardımcı teknik direktörlüğe ise Mehmer Acar getirildi.

Bölgesel Amatör Lig temsilcimiz Gemlikspor, dış transferde kadrosuna 11 yeni futbolcu alarak sezonun ikinci yarısına büyük umutlarla girmeye hazırlanıyor. Sezona maddi sıkıntılarla başlayan ve ilerleyen haftalarda maddi sıkıntılarla birlikte maçlara çıkamama tehlikesi de yaşayan ve futbolcularının büyük bölümü bırakan Gemlikspor’da yeniden kadro yapılanmasına gidiliyor.

Gemlikspor Başkanı Cumhur Aydın, “Gemlikspor’un batmayacak bir gemi” olduğunun altını çizerek “Bu gemiyi kesinlikle terk etmeyeceğiz.  Kimse bunu bizden beklemesin” diyerek zor günler geçirmekte olan kulübüne sahip çıkmakta kararlı olduğunu söyledi.  

Tecrübeli Hoca GemlikLife’a Konuştu

Göreve gelmesinin hemen ardından sadece GemlikLife’a açıklama yapan tecrübeli teknik adam, Gemlik’e gelmeden önce tüm haberleri sadece GemlikLife’dan aldığını bu yüzden ilk röportajı GemlikLife ile yapmak istediğini belirtti.

Erdoğdu İle Yaptığımız Röportaj : -Hocam öncelikle Gemlik’imize, Gemlikspor’umuza hoş geldiniz. Sizleri kısaca tanıyabilir miyiz?

-1954 Trabzon doğumluyum. Spor hayatıma 1970 yılında Trabzonspor’un alt yapısında başladım. 11 yıllık bir süper lig hayatım var. Parlak bir futbol kariyerim olmasa da, devamlılığı ve disiplin anlayışım vardı. Antrenörlük hayatımda da bunu gözetliyorum. Uzun yıllar Şenol Güneş ile birlikte çalıştım. Şenol Hoca’nın prensipleri ile yola devam ediyoruz.  Antrenörlük yaşantıma 31 yaşında başladım. Profesyonel liglerde ve BAL Liglerinde antrenörlük yaptım ve yapmaya devam ediyorum.  Gemlikspor’un durumu öğrendik ve BAL Liginde kalmasını sağlamak için geldik Gemlik’e. Mehmet Acar hocamla birlikte bunu başaracağımıza inanıyorum.

-Yardımcı teknik direktör Mehmet Acar kimdir?

-1962 Ankara doğumluyum. 1980 yılında Ankara Beypazarı Belediyespor’da futbol kariyerime adım attım. Takımın kaptanıyken Ekrem Hocam’la tanıştım. 2000 yılından beri Ekrem Hocamla birlikte çalışıyoruz. Gemlikspor’u en kısa sürede bulunduğu konumdan kurtaracağız.

-Gemlikspor’un en zor döneminde takımın başına geldiniz. Takımı nasıl görüyorsunuz? Yaptığınız veya yapacağınız değişiklikler nelerdir?

-Gemlikspor’un kuruluş yılı olan 1984 yılı benim profesyonel hayatımın başladığı ilk yıl. Bizim bilgi ve birikimimizin Gemlikspor’un şuandaki durumunun üstesinden geleceğimize inandığınız için bugün buradayız.  Çok fazla bir şey söylemek istemiyoruz. İcraatlerimizi konuşmak, bazı şeyleri başardıktan sonra konuşmak istiyoruz. Bizim inandığımız tek bir nokta var Mehmet Hoca ile birlikte o da “Disiplin”. Mevcut kadrodaki genç arkadaşlarımızda disiplin sorunu var. Genç oyuncularımıza daha önceden disiplin verilmemiş. Disiplinli oyunu ve takım oyununu bilmiyorlar. Biz önce bunu aşılayacağız.

Suriye Milli Takımının İkinci Kalecisi Gemlikspor’da

Kadromuzu yenilemeye başladık. En büyük sorunlardan biri olan kaleci sorununu Suriye’den getirmiş olduğumuz 29 yaşındaki Samir Müslümanov ile çözdük. İletişim sorunumuzda yok kendisi ile Türkçesi gayet güzel.

Gemlikspor Taraftarı Oynanan Futboldan Zevk Alacak

Oyun prensipleri gereği, sert, rakibe ileride basan, hızlı ve atik bir futbol oynayacaklarını ifade eden tecrübeli teknik adam. Gemlikspor taraftar gurubu, Gurup Kios’u her maçta görmek istediğini belirtti. Ben taraftarı olmayan hiçbir takımla çalışmam Gurup Kios’u çok araştırdım, çok seven, ateşli bir taraftar, onlara layık olmaya çalışacağız diye konuştu.

Hedefimiz İlk 5

Bu açıklamayı ilk defa yapıyorum. Cumhur Başkan’ın dahi bilgisi yok. İlk defa GemlikLife aracılığı ile bu açıklamayı yapmak istiyorum. Şu anda ligin son sırasında bulunan takımımızı sezon sonunda ilk 5’te göreceğiz.

-Gemlik Atatürk Stadı hakkında ne düşünüyorsunuz?

-Bu konu beni çok fazla ilgilendirmiyor biraz idari kadronun işi bu. Ama bence bizden önceki teknik adamın stadın çimlerini söktürmesini çok yanlış buluyorum. Anlam veremedim zeminin değiştirilmesini. Gemlikspor taraftarının tribünden bu şekilde men edilmesini hiç doğru bulmuyorum. Belediyenin de onaylaması ile stadımızın zemini tamamlanan kadar Umurbey Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda oynanacak. Bu stadyum uefa standartlarında bir stadyum. O yüzden taraftarımız çok memnun olacak bu durumdan. Ama oynadığımız oyun sisteminde deplasman veya iç saha diye bir olayımız yok. Biz oyunumuzu her yerde aynı şekilde oynayacağız.

Gemlikspor’a gelmemizde ki en büyük nedenimiz şu, bir teknik adamın bu konumdaki bir futbol takımını nasıl yukarıya taşır, bunu göstermek.” Diyerek değerli hocalarımızla röportajımızı sonlandırdık.

Gemlikspor tesislerinde yapmış olduğumuz röportajın ardından, Gemlikspor’un futbolcularıyla ve teknik kadro ile birlikte akşam yemeğini yedik.  GemlikLife ailesi olarak Gemlikspor’umuza yürekten başarılar dilerken, yeni gelen teknik kadro ve futbolcularımıza da güzel ilçemize hoş geldiniz diyoruz.

Öte yandan ikinci yarının ilk maçını deplasmanda Altınova ile yaptıktan sonra ikinci hafta maçlarını büyük aksilikler olmazsa taraftarları önünde Umurbey Recep Tayyip Erdoğan stadında oynamak için Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’dan söz aldıklarını müjdeleyen Gemlikspor Kulüp Başkanı Cumhur Aydın, yaşanan maddi sıkıntılara rağmen takımı yalnız bırakmayacaklarını söyledi. Başkan Aydın, yeniden revizyona uğrayan Gemlikspor’un dış sahada yaptığı antrenmanlarında futbolcuları yalnız bırakmayarak onlara destek ve moral veriyor.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2016, 22:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28