banner47

Gemlik’in Ölüm Hattı "ÇEVREYOLU"

Geçtiğimiz Çarşamba günü çevre yolu Odun Depoları mevkiinde gerçekleşen trafik kazasında Mustafa Çeliksoy isimli vatandaş hayatını kaybetmiş, iki çocuk da yaralanmıştı...

Gemlik’in Ölüm Hattı
banner3

Olay üzerine özellikle sosyal medyada bölgede birçok ölümlü kaza yaşanmasına rağmen yetkililerce herhangi bir önlem alınmadığı, meydana gelebilecek yeni kazalara davetiye çıkarıldığı şeklinde yorumlar yapıldı.

Biz de GemlikLife ekibi olarak olayın meydana geldiği yere giderek çevredeki vatandaşlar ile görüştük ve bölgenin neden bu kadar tehlikeli bir hal aldığını sorduk.

YAYA GEÇİDİ KULLANILMIYOR

Çevreyolu boyunca uzanan yeşil tel örgüler, vatandaşların yaya geçitlerini kullanmasını, geçit olmayan kısımlardan karşıdan karşıya geçilmesini engellemek için yerleştirilmiş. Fakat caddenin iki ucunda bulunan yaya geçidini uzak bulan özellikle yaşlı Gemlikliler, iki noktadan tel parçalanarak açılan yolları tercih ederek tehlikeli şekilde karşıdan karşıya geçiyor.

KURALLARA UYULMUYOR

Haber için fotoğraf çektiğimiz sırada sola dönüşün yasak olduğu noktadan dönüş gerçekleştiren bir sürücü, bölgede trafik kurallarına pek uyulmadığını da açıkça gösteriyor.

ÜST GEÇİT SÖZÜ VERİLDİ, YAPILMADI

Bölge esnafına kazaların nedenini sorduğumuzda ise aldığımız cevap, sürücülerin de dikkatsiz davrandığı. Araçların çok hızlı geçtiğini söyleyen vatandaşlar, aşırı hız nedeniyle kimi zaman yaya geçidinde bile duramayan otomobillerin olduğunu belirtiyor.

Bir diğer önemli nokta ise üst geçit. Birkaç yıl önce kazalar nedeniyle yolu trafiğe kapattıklarını, eylemleri nedeniyle bir çok yetkilinin kendileriyle görüşmeye geldiğini belirten bölge halkı, rampalı bir üst geçidin bölgenin ihtiyacı olmasına rağmen aradan geçen sürede hiçbir çalışmanın yapılmamasından şikayetçi. Vatandaşlar, son yıllarda pek çok ölümlü kazanın gerçekleştiği kavşakta önlem alınmasını ve kazaların son bulmasını istiyorlar.

 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2015, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner27

banner23

banner28