banner47

Gemlikspor Krizde.!

30 Yıl Aradan Sonra İlk Kez Bölgesel Amatör Lig’e (Bal) Yükselen Gemlik Spor’da Hayaller Yarım Mı Kalıyor?

Gemlikspor Krizde.!
banner3

BAŞKAN AYDIN; GEMLİK HALKI TAKIMINA DESTEK OLMALI

30 Yıl Aradan Sonra İlk Kez Bölgesel Amatör Lig’e (Bal) Yükselen Gemlik Spor’da Hayaller Yarım Mı Kalıyor?

Son günlerde yerel basında oldukça fazla yer bulan kulübün maddi sıkıntı içinde olduğu ve bu nedenle yaşadığı enerji kaybı, taraftarın gelecek maçlardan beklentisini düşürürken, takımın geleceği ile alakalı endişeleri de beraberinde getiriyor.

GemlikLife olarak Gemlikspor’un yaşadığı zorlukları birinci ağızdan öğrenmek için kulüp başkanı Cumhur Aydın ile görüştük. Bizi kırmayarak röportaj isteğimizi kabul eden Aydın özellikle siyasetçilere sitem etti ve açık konuştu; “verilen sözler tutulmadı.”

“ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPTIK”

GemlikLife: Başkanım, ilk olarak takımımızın teknik direktörü Beyhan Çalışkan’ın istifasından bahsetmek istiyoruz. Beyhan Hoca Gemlikspor’la yollarını neden ayırdı? Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Cumhur Aydın: Biz verdiğimiz sözleri tutamadık. Beyhan Hoca bu nedenle ayrıldı. Daha söylenecek çok bir şey yok. Yönetim olarak bu güne kadar elimizden ne geliyorsa yaptık, gözle görülen bir şey olmasa da 100 Bin TL’ye yakın para harcadık. Fakat Gemlik’in duyarsızlığı nedeniyle bunlar yetersiz kaldı.

GL: Beyhan Hoca’ya verilen sözler neydi?

CA: Biz dayanışma yemeği düzenleyip gelecek parayla topçuların peşinatlarını ödeyecektik. Yemek biletlerine talep olmadı, satamadık. Dolayısıyla para toplayamadık. Topçuların peşinatlarını ödeyemeyince de Beyhan Hoca bu durumdan rahatsız oldu.

“GEMLİK DE MAHÇUP OLMUŞTUR”

GL: Herhalde Gemlikspor’un Beyhan Hoca’ya karşı bir mahcubiyeti olduğunu söylemek çok da yanlış olmaz.

CA: Kulübün dışında, Gemlik’in de Beyhan Hoca’ya karşı mahçup olduğunu söyleyebiliriz. En çok da değerli kaptanımız Abdullah Apak kardeşimiz bu konuda sıkıntı yaşamıştır. Beyhan Hoca’nın Gemlik’e gelişinde Abdullah’ın etkisi ve emeği çok fazlaydı. Hoca’ya 3 yıllık mukavele sözü vermiştik. Sportif konuların sorumluluğunu tamamen hocamıza bırakacaktık. Aldığı yükün farkındaydı ve taşımak istiyordu. Ama bizim söylemlerimizin altında ezildiğimiz için adam gitti.

GL: Futbolcular idmana çıkmadılar. Kadroda durum nasıl?

CA: Beklemede 9 tane topçu var. Gerisine zaten ödeme yapamayacağımızı söyledik.

GL: Peki futbolcuların maliyeti nedir?

CA: 16 topçunun bir yıllık maliyetleri 440 Bin TL kadardı. Geçen sene Süper Amatör’de kulübün verdiği para 380 Bin TL. BAL liginde geçen yılki topçular yok. Hepsi yeni. Geçen sene afakî paralar verilip transferler yapılmış. Peşinatla gidebilecekleri yerlere maaşla getirdik bu adamları.

“1 KASIM’A DAHA VAR!”

GL: Geçtiğimiz yıl yerel seçim vardı. Bütün siyasi partiler, bütün adaylar Gemlikspor’dan bahsediyordu. Destek sözleri verildi. Peki, bu sözlerden ne kadarı tutuldu?

CA: Hiçbir şey yok. Herkes konuşuyor. 1 Kasım’a daha var. Bu zamana kadar biz kapılara gittik, artık bir yere gitmeyiz.

GL: Belediye Meclisi’ndeki üç parti destek olacaktı?

CA: Evet, meclis kararı var. Huzur Hakkı olarak aldıkları ücretleri Gemlikspor’a aktaracaklardı. Ama kalıcı gelir anlamında otopark ve tuvalet gibi  işletmelerin gelirleri Gemlikspor’a devrolunacak. Belediye Başkanı Refik Yılmaz bu konuda destek sözü verdi. Ayrıca CHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ile de görüştük. O da destek amaçlı bir takım çalışmaların olacağını söyledi. Orta ve uzun vadeli çalışmaların yanı sıra acil sorunların çözülmesi daha önemli. Topçulara paralarını verelim, maçlarını düşünsünler, toplarını oynasınlar. Biz de tribüne çıkıp keyifle maç izleyelim.

“GEMLİKLİLER, GEMLİKSPOR’A DESTEK OLMALI”

GL: Bizim de temennimiz bu başkanım. Son olarak Gemlik halkına söylemek istediğiniz bir şey var mı?

CA: Gemliklilerden daha duyarlı olmalarını diliyoruz. Vatandaşlarımız 1 TL bile olsa takımlarına katkıda bulunarak bu krizi aşmamıza yardımcı olmalılar. Önemli olan ilçemizin takımının ayakta kalması.

Gemlikspor'a Maddi Destek İçin Hesap Numaraları Aşağıda Yer Almaktadır.

Gemlik Halk Bankası
GEMLİKSPOR  |  Şube Kodu : 0280  |  Hesap Numarası : 16000050

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2015, 18:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28