banner47

Eğitim Öğretim Haftasına Görkemli Başlangıç

2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Gemlik’te de organize eden törenlerle kutlandı.

Eğitim Öğretim Haftasına Görkemli Başlangıç
banner3

Cumhuriyet İlkokulu Bahçesinde düzenlenen törene Kaymakam Mustafa Altıntaş, Garnizon Komutanı P. Kd. Albay Namık Kemal Çil, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Avcı ve Vedat Büyükgölcigezli, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu ve Jandarma Komutanı Binbaşı Coşkun Çorapçı’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrencilerle birlikte velilerin de büyük ilgi gösterdiği törende bayrak ve vatan sevgisi, insan sevgisi ve eğitim ve öğretimin önemine dikkat çekildi.

Okul Müdürü Adnan Uluğ’un açış konuşmasının ardından kürsüye gelen Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, 1400 yeni kayıtlı öğrencinin eğitim ve öğretime katıldığını ifade ederek, ilçede 38 okulda 18 bin öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğünü vurguladı. 950’si kadrolu, 100’ü ücretli 1050 öğretmen ile eksiksiz biçimde 2015-2016 dönemine başladıklarını kaydeden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, ilkokullara akıllı tahtaların konulduğunu, liselere tablet dağıtımının da devam ettiğini bildirdi. Gemlik’te Belediye Başkanı Refik Yılmaz öncülüğünde yapılan okul atılım ve yatırımları sayesinde sınıf mevcutlarının 30’un altında öğrencili olduğunu açıklayan Mehmet Duran, Özdilek tarafından yapılan Aynur-Cevdet Mayruk Kız İmam Hatip Lisesinin resmi açılışının da 30 Ekim’de gerçekleşeceğini söyledi.

Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli’de, yenilenen Cumhuriyet İlkokulunun hayırlı uğurlu olmasını dileyerek başladığı konuşmasında, 6 bin metrekare kapalı, 3 bin metrekare de açık alan olarak yapılan okulun alt yapı, asfalt ve çevre düzenleme çalışmalarını Gemlik Belediyesinin yaptığını hatırlattı. Yine Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın girişimleri ve özel sektör işbirliğiyle ilçeye son 4 yılda 9 yeni okul kazandırıldığını ve bu okullardan bazılarının da önümüzdeki dönemde hizmete açılacağını anlatan Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli, öğrencilerin sağlıklı ve güvenli eğitim almaları için yeni okul girişimlerinin sürdüğünü vurguladı.

Gemlik Kaymakamı Mustafa Altıntaş’ta, birlik beraberlik, sevgi ve kardeşlik mesajları ile başladığı konuşmasında, “Sevgili Öğrencilerimiz gelecek sizsiniz” diye konuştu. Bayrak ve vatan sevgisinden bahseden Kaymakam Altıntaş, birbirlerine, ailelerine, öğretmenlerine yönelik sevgi ve saygı unsurlarının da önemine de vurgu yaptı. Günün anlam ve önemini belirten şiir ve kompozisyonların okunmasıyla renklenen günde, 4. Sınıf öğrencileri yeni okula başlayan birinci sınıf öğrencierine çiçek takdim etti. Gemlik Kaymakamı Mustafa Altıntaş’ın ilk zili ile sınıflara giren öğrencilere Gemlik Belediyesi de sürpriz yaptı. İlkokul 1 ve 2. Sınıf öğrencilerine Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın “Başarılı ve mutlu eğitim ve öğretim yılı” dileklerini ileterek, Nur Kutlu’nun “İlk Öğretmenim Peygamberim” isimli resimli romanını dağıttı.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2015, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28