banner47

Ümmet Aklını Başına Toplamalı

Saadet Partisi Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız haftalık gündem değerlendirmesi için basın açıklaması düzenledi. “İslam ümmeti olarak aklımızı başımıza toplamamız lazım. Bu bağlamda geçen hafta Başbakanımız İran’ı ziyaret etti. Bunu Saadet Partisi olarak önemli bir gelişme olarak görüyor ve orada alınmış kararları destekliyoruz”

Ümmet Aklını Başına Toplamalı
banner3

Yıldız, Suriyeli sığınmacılar konusuna değindi. “Türkiye’yi bire bir ilgilendiren, Avrupa’yı da şu veya bu şekilde ilgilendiren ya da ilgilendiriyor gözüken meseledir” ama izlenen politika hala yanlıştır.
İktidar Partisi; "AB bize para versin burda kalsınlar"
Ana Muhalefet Partisi; "AB'ye para verelim Avrupaya gitsinler"
Saadet Partisi; "İslam Birliğini kuralım Suriyede kalsınlar" aslında insan üzerinden para konuşmak insanlık için çok acı verici.

Devlet tecrübesinden yoksun olan iktidar bu tuzağa düştü

“Amerika, batı, tabiri caizse Suriye’de bir yem attı, yem gösterdi” diyen Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Neydi o? Esad gidecek, rejim yıkılacak, yerine yeni bir yönetim gelecek, Türkiye’nin kontrolünde. Halbuki bu bir tuzaktı ancak devlet tecrübesinden yoksun olan iktidar bu tuzağa düştü. Dolayısıyla milyonlarca kardeşimiz evinden barkından oldu. Bugün 8 milyon Suriyeli’nin, mülteci hayatı yaşadığı ifade ediliyor. Bunlardan resmi verilere göre 2 milyon 700 bini Türkiye’de, 5 milyonu Suriye’de daha güvenli bölgelere çekilmiş durumda. Canını kurtaranlar Türkiye’ye akın etti. 10 binin üzerinde Suriyeli kardeşimizin denizlerde hayatını kaybettiği ifade ediliyor. Tecrübesizliğin bir sonucu bu duruma gelen mevcut iktidar, bu sefer Avrupa’ya seslenmeye başladı; ‘gelin bu problemi beraber çözelim’ diye.” Yıldız, İslam aleminin içinde bulunduğu durumdan çıkmasının yolunun, Müslümanların el birliğiyle azim ve kararlılık içinde olması olduğunu kaydederek, “İslam ümmeti olarak aklımızı başımıza toplamamız lazım. Bu bağlamda geçen hafta Başbakanımız İran’ı ziyaret etti. Bunu Saadet Partisi olarak önemli bir gelişme olarak görüyor ve orada alınmış kararları destekliyoruz. İslam alemini yine Müslümanların azim ve kararlılığı kurtaracaktır” değerlendirmesinde bulundu.

 

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2016, 20:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28