banner47

Muhtarların Mecliste Veto Hakkı Olmalı

CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar, CHP Yönetim Kurulu üyeleri ve CHP’li Belediye Meclis üyeleri tarafından İl Başkanı Hüseyin Akkuş ve Bursa eski Milletvekili İlhan Demiröz ile birlikte Syrus Otel’de kahvaltıda ağırlanan PM üyesi Gökhan Günaydın, Gemlikli muhtarlara hitap etti.

Muhtarların Mecliste Veto Hakkı Olmalı
banner3

CHP Parti Meclisi Üyesi (PM) Gökhan Günaydın, köy statüsünden mahalle statüsüne dönüştürülen muhtarlıkların tüzel kişiliklerinin kalmadığını ifade ederek, “Tüzel kişilik mahalleye dönüştürülmeden önce köylerde vardı. Şimdi bu yetki ellerinden alındı. Örneğin mal varlığını artık tutamıyorsunuz. Tüzel kişilik yok çünkü. Biz muhtarların kendi mahallelerini kendi bölgelerini ilgilendiren Belediye Meclis kararlarında veto yetkisine sahip olmalarını istiyoruz. Muhtarlara ne kadar yetki veriyoruz? Tüzel kişilik yoksa kendi bölgelerini ilgilendiren önemli meselelerde veto yetkileri bile bulunmuyorsa, muhtarlara yönelik çalışmalarda samimi değilsiniz demektir” dedi.

CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar, CHP Yönetim Kurulu üyeleri ve CHP’li Belediye Meclis üyeleri tarafından İl Başkanı Hüseyin Akkuş ve Bursa eski Milletvekili İlhan Demiröz ile birlikte Syrus Otel’de kahvaltıda ağırlanan PM üyesi Gökhan Günaydın, Gemlikli muhtarlara hitap etti. 2014’te değiştirilen yerel yönetimler yasasının bilinmeyen bir çok sorunu da beraberinde getirdiğine dikkat çeken Günaydın, beş yıllık geçiş sürecinin 2019 Mart ayında son bulacağını hatırlattı. Gökhan Günaydın, önümüzdeki yıl içme ve sulama suyu fiyatlarının yanı sıra, vergilerin, vergi harç ve harcamalara katılım payının artırılacağını söyledi. Dünyanın her yerinde köy yaşamı özendirilecek projeler yapılırken, Türkiye’de insanların köylerden kaçırılması için çaba gösterildiğini savunan CHP Parti Meclisi Üyesi Gökhan Günaydın, “Büyükşehir yasası Türkiye’nin lehline olmamıştır” diye konuştu.

CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş’ta, Belediye Başkan adaylarının İlçe eski Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan olacağını ifade ederek, “Genel merkezimize ve PM’ne önümüzdeki günlerde Mehmet Uğur Sertaslan’ın ismini vereceğiz. Birçok ilçemizde seçim çalışmalarına bir yıl öncesinden başlayacağız. Mehmet Uğur Sertaslan’ı sizlere emaret ediyorum” dedi. Toplantıda 696 sayılı KHK’ya da dikkat çekilerek, OHAL sonrası 1/5 binlik imar planlarının hükmünü yitirebileceği, İstanbul gibi bir ilin yükünün azaltılması için 200 hektarlık yeni yerleşim alanlarının amacı dışında kullanılabileceğine bir kez daha vurgu yapıldı. Muhtarların tamamının yer aldığı kahvaltılı toplantıda, CHP’nin üyesi bulunmayan Feyziye Mahallesinden Cemalettin Turhan isimli bir vatandaş parti üyesi yapıldı. Cemalettin Turhan’a parti rozetini PM üyesi Gökhan Günaydın taktı.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2018, 05:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28