banner47

Aunde'de Mobing İddiası

Gemlik Serbest Bölge’de Kurulu bulunan uluslararası ünlü araba markalarına deri kılıf üreten Aunde Firmasında çalışanlara mobbing uygulandığı iddia edildi.

Aunde'de Mobing İddiası
banner3

Gemlik Serbest Bölge’de Kurulu bulunan uluslararası ünlü araba markalarına deri kılıf üreten Aunde Firmasında çalışanlara mobbing uygulandığı iddia edildi.

18 saate varan mesai saatlerinin yanı sıra sendikalaşma faaliyetlerine katılmak isteyen işçilere anayasal haklarının kullandırılmadığı gibi, çeşitli baskılar da yapıldığını öne süren Türk İş Bölge Temsilciliği ve TEKSİF Sendikası Serbest bölge önünde eylem yaptı. İşçilerin yanı sıra Türk İş’e bağlı sendika temsilcilerinin de büyük destek verdiği basın açıklamalı eylemde, “Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz”, “Sendika Hakkımız Engellenemez”, “Susma haykır, sendika haktır” sloganları atıldı.

Ayrıca yaklaşık 3000 kişinin çalıştığı Aunde fabrikasında sadece 2 işçinin eylemlerde yer alması da dikkat çekici bir unsur oldu.

Türk-İş Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir, sonuna kadar işçilerin yanında olacaklarını ifade ederek, “İşçiler olacak, sendikalar da olacak. Bu vatan bizim, bu işyerleri bizim. İşyerlerindeki zulümlerin karşısında ve her zaman takipçisi olacağız” dedi. TEKSİF Bursa Şube Başkanı Nihat Şeker’de, 5 yıldır fabrikada yaptıkları sendikalaşma mücadelesinin engellendiğini belirtti. İşçilerin anayasal haklarını kullanmak istediklerini vurgulayan Nihat Şeker, mobbing uygulaması ve işten çıkarma olaylarının çeşitli baskılarla sürdüğünü kaydetti. Nihat Şeker, “Sendikalaşma mücadelemiz işveren tarafından sürekli engelleniyor. İşçiler anayasal haklarını kullanmak istiyorlar. Buna karşın 18 saat çalıştırma, soyunma odalarındaki dolaplarının kırılması, bant değiştirme ve gözetime tabi tutulma, özel olarak odaya çekilip, hakaret ve azar işitme, tehditler ile baskı altına alınıyorlar” diye konuştu.

 


İşten çıkartılan Kübra Efiloğlu'da yaptığı konuşmada, mobbing uygulamaları ve tehditleri anlattı. Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan basın açıklaması öncesinde BUSEB Genel Müdürü Tamer Çetin ile Sendika yetkilileri arasında Serbest Bölgesi önünde açıklamaya izin konusunda kısa süreli tartışma çıktı.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2018, 06:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28