banner47

Gemlik’te Yüce Dağ Şöleni Çoşkusu

Gemlik Belediyesi'nin 2018 yılı Kültürel Etkinlikleri Kapsamında Palandökenliler Kültür ve Dayanışma Derneği ile birlikte organize ettiği, "Yüce Dağ Şöleni" büyük ilgi gördü.

Gemlik’te Yüce Dağ Şöleni Çoşkusu
banner3

Gemlik Belediyesi'nin 2018 yılı Kültürel Etkinlikleri Kapsamında Palandökenliler Kültür ve Dayanışma Derneği ile birlikte organize ettiği, "Yüce Dağ Şöleni" büyük ilgi gördü.

Ömer Kahraman Ek Hizmet Binasında gerçekleşen programa Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Yüce, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Gemlik Palandökenliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cemal Yavilioğlu, kısa sürede ilçenin sosyal ve kültürel yaşamına renk getirdiklerini ifade ederek, Gemlik’te Erzurum, Dadaşlık ve Palandöken kültürünü barış, kardeşlik içinde ve sosyal kültürel etkinlikler ile yaşatmaya devam edeceklerini söyledi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a katkılarından dolayı teşekkür eden Cemal Yavilioğlu, Yüce Dağ Şöleni etkinliğini geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da konuşmasında, “Bar’da bizim horon da bizim tulum da bizim. Bu coğrafyada Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle biriz beraberiz kardeşiz. Bu kardeşliğimizi yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecek” dedi. 2.5 ay önce temeli atılan Hafızlık Kız Kuran Kursuna Nene Hatun ismini verdiklerini hatırlatan Başkan Yılmaz, İstiyoruz ki tüm kız evlatlarımız Nene Hatun olsun, Nene Hatun şuuruyla yetişsin. Bütün amacımız bu.  Elbette ki gelenek ve göreneklerimizi de unutmayacağız. Bu programları düzenleyerek birbirimizin kültürünü tanıyıp, gelecek kuşaklara aktarmalıyız” diye konuştu.

Gemlik Palandökenliler Derneği Erzurum Erkek Bar ekibinin gösterimi ile renklenen ve coşkuyla izlenen gece, ses sanatçıları Grup Nida, Zekai Dadaşcan ve Elif Aslan’ın türküleriyle zirve yaptı.

Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Cemal Yavilioğlu, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a Erzurum’un tarihi mekânlarının bulunduğu tablo hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2018, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER