banner47

Yeni Gemlik Adliyesinin Temelleri Atıldı

Adalet Bakanlığı tarafından Gemlik’e kazandırılacak olan Modern Adalet Sarayı’nın temeli düzenlenen törenle atıldı.

Yeni Gemlik Adliyesinin Temelleri Atıldı
banner3

Adalet Bakanlığı tarafından Gemlik’e kazandırılacak olan Modern Adalet Sarayı’nın temeli düzenlenen törenle atıldı.

Hisartepe Mahallesine yapılacak olan 6 Adalet Sarayı’nın 30 savcı, 30 hâkim odalı, 10 duruşma salonlu, 28 arşiv odalı, 4 emanet depolu, 10 memur odalı, avukat görüşme yerli, sanık bekleme salonlu, kütüphaneli, mescitli, kafeterya ve lokantalı olacağı açıklandı. 22 milyon 500 bin liraya ihale edilen Modern Gemlik Adalet Sarayı’nın 13 ay sonra tamamlanarak hizmete gireceği ifade edildi.

Gemlik Modern Adalet Sarayı Temel Atma Törenine Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Milletvekilleri, Yargı temsilcileri ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da katıldı. Siyasi parti ve sivil toplum örgütü yöneticilerinin ilgi gösterdiği törenin açış konuşmasını yapan Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülger, yıllık 275 bin liraya mal olan mevcut adliye binasının başta güvenlik olmak üzere birçok sorunu bulunduğunu belirtti. 4 Temmuz 2017 tarihinde Şehit edilen Avukat Özgür Aksoy ve Polis Memuru İdris Büyükdönmez cinayetlerini bu güvcenlik sorununa örnek gösterip, bir kez daha başsağlığı dileyen Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülger, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, 25 daireli savcı ve hâkim lojmanı da talep etti. Ali Ülger, İstanbul Adliyesi'nde şehit edilen şehit savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ölüm yıldönümünde atılan temel töreninin anlam ve önemi artırdığını vurgulayarak, bir kez daha rahmet diledi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, mal müdürlüğünün iptal ettiği adalet sarayı yeri için büyük mücadele örneği verdiklerini kaydederek, “Sayın Bakanımız ve Bursa Milletvekillerimizin de destekleriyle bu alanı iptal edilmekten kurtardık” dedi. Her hafta bir açılış ve temel atma törenlerine devam ettiklerine dikkat çeken Refik Yılmaz, “Gemlik kabuk değiştiriyor, Gemlik gelişiyor. 83 Milyon Liralık Bölge Hastanemizin açılışını da yakında yapacağız. Büyük Kumla Barajı da tamamlanmak üzere. Yatırım üstüne yatırım, atılım üstüne atılım yağıyor. Tüm kamu kurum ve kuruluş binalarımızı yeniliyoruz. İşte hizmet demek budur” dedi. Bursa Valisi İzzettin Küçük’te Bursa’daki yatırımların toplam maliyetinin 5 buçuk milyar lirayı aştığını söyledi. Bu yatırımlar sayesinde 85 bin kişilik yeni istihdam sağlandığını bildiren Vali İzzettin Küçük, Gemlik’in de yatırımlarla değişip geliştiğine vurgu yaptı.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’da, adaletin anlam ve önemine dikkat çekti. “Adalet bir hakkın teslimidir” diye konuşan Hakan Çavuşoğlu, “Zayıfların incinmeden hakkına kavuşamadıkları bir cemiyet iflah olmaz. Adaleti hiç kimsenin dinine, diline, ırkına, mezhebine, rengine, sıfatına bakmadan teslim etmeliyiz. Ecdadımız yüzyıllar boyunca adalet ile hükmetti. Bugün sınırlarımızın güvenliğini korumak için terörle ve emperyalizmle büyük mücadele veriyoruz. Aynı zamanda terörden yılmış, zulüm görmüş Afrinliler’in hakkını da teslim etmek üzere Mehmetçiğimiz oradadır. Bugün de hak ve adalet dağıtıyoruz. Terör olan yerde hak ve adalet olmaz. Zayıfta olsa haklı olan güçlüdür bizim nazarımızda” diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, 15 yılda 238 adet Adliye Sarayı yapıldığını sözlerine ekledi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, daha sonra Ak Parti İlçe Binasına giderek, Şehitlik Köşesinin açılışını yaptı. İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı’nın dualarının ardından şehitlik köşesini açan Çavuşoğlu, şehit aileleriyle de bir araya gelerek sohbet etti.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2018, 06:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28