banner47

Hukuk Fakültesinin Gemlik’te Kalması Sağlanmalıdır

Hukuk Fakültesinin taşınmasının gündeme gelme sebeplerini değerlendiren Saadet Partisi Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız: Ülkemizde üretimin eşit dağıtılmamasından ve terör olayları sebebiyle Gemlik, hızla göç almaktadır.

Hukuk Fakültesinin Gemlik’te Kalması Sağlanmalıdır
banner3

Hukuk Fakültesinin taşınmasının gündeme gelme sebeplerini değerlendiren Saadet Partisi Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız: Ülkemizde üretimin eşit dağıtılmamasından ve terör olayları sebebiyle Gemlik, hızla göç almaktadır. Buna önlem alamayan yöneticiler ve onların devamı olan Belediye, yerleşim planını yapamadılar. Çarpık bir kentleşme oluştu. Nüfusun da artışıyla idareciler bu gelişime uyum sağlayamadı. İsmine şiirler yazılan ilçemiz ahlaki ve sosyal çöküntü içerisine giren, cinayetlerin işlendiği bir hal aldı. Bunun sonucunda Gemlik, üzülerek söylüyorum halkına, öğrencisine ve eğitim görevlisi hocalarına uygun kültürel ve sosyal etkinlikleri sunamadı. Hukuk Fakültesi öğrencilerinin görüşleri alındığında Görükle’yi tercih etmekte. Öğrencilere Görükle’de vaat edilen imkânları maalesef Gemlik sağlayamıyor. Buradan yola çıkarak çözümler aramalıyız. Üzerinde durulması gereken diğer konular ise: 
-Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, rektör olmadan önce Hukuk Fakültesi’ni Görükle Kampüsü içine taşıma sözü vermesi.
-Meslek Yüksek Okulu binasını şartsız yapan Asım Kocabıyık Kültür Merkezi Vakfı, Hukuk Fakültesi binasını ‘Hukuk Fakültesinden başka maksatla kullanılamaz’ şartını yapım protokolüne yazdırarak yaptırması.
-Belediyenin öğrencilere uygun konaklama imkânı sunamaması, kültürel ve sosyal gelişimlerine uygun yerlerin tesis edememesi. 

Sonuç olarak Gemlik, birçok değerini kaybetmektedir. Balık tesislerimizi yenilemek yerine kaybettik. Terme vardı, yıllarca doğal kaynak suyunda araba yıkandı. Son olarak da Hukuk Fakültesinin bu şekilde gündeme gelmesi üzücü. Acil önlemler alınarak Hukuk Fakültesinin Gemlik’te kalması sağlanmalı. 

Bu vesileyle çocukların deniz kıyılarımıza vurduğu, çok kötü bir yıl geçirdiğimiz 2015 yılında acıların tekrarlanmaması ve yeni yılın İslam Birliğinin kurulduğu gerçek manada ahlak ve maneviyatın ön planda tutulduğu eğitim ve üretim yılı olması dileklerimle tüm Gemlik halkının yeni yılını kutlarım.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2016, 20:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER