banner47

Gemlik Cinayetlere Karşı Birleşiyor

Geçtiğimiz haftalarda, madde bağımlısı E.Y. tarafından hunharca katledilen Düzgün Akyıldız için yürüyüş yapılacak.Yürüyüşe tüm hemşehri derneklerinin, sivil toplum örgütlerinin, siyasilerin ve Gemlik halkının büyük katılım göstermesi bekleniyor.

Gemlik Cinayetlere Karşı Birleşiyor
banner3

Geçtiğimiz haftalarda, madde bağımlısı E.Y. tarafından hunharca katledilen  Düzgün Akyıldız için yürüyüş yapılacak.Yürüyüşe tüm hemşehri derneklerinin, sivil toplum örgütlerinin, siyasilerin ve Gemlik halkının büyük katılım göstermesi bekleniyor.

Madde bağımlılığı ile mücadele için iki haftada bir Gemlik Kent Konseyinde dernekler ve sivil toplum örgütlerinin katılımları ile gerçekleşen toplantı, Düzgün Akyıldız’ın ailesine taziye ziyareti yapılması ve pazar günü gerçekleşecek olan yürüyüşe destek verilmesi için iptal edildi. Gemlik Dersimliler Kültür ve Dayanışma Derneğinde gerçekleşen taziye ziyaretinde, Akyıldız ailesine taziyelerin bildirilmesinin ardından acınız acımızdır Gemlik olarak pazar günü gerçekleştirecek olduğunuz yürüyüşte yanınızdayız mesajı verildi.

Gemlik’te geçmiş dönemlerde cinayetlere kurban edilen vatandaşların unutulmayacağını, son olarak acı bir şekilde katledilen Düzgün Akyıldız için yapılacak yürüyüşte tüm Gemlik’in, idarecilerin, sivil toplum örgütlerinin, siyasilerin, derneklerin, kolluk kuvvetlerinin de yer alacağı bildirildi. Yürüyüş, “Dereboyu Taş Köprü” mevkiinde saat 14:00’de başlayacak. Pankart ve dövizlerle birlikte Düzgün Akyıldız’ın katledildiği yere karanfiller bırakılarak devam edecek, sonrasında ise madde bağımlılığı ve cinayetlerle ilgili bir basın açıklaması yapılacak.

Ciayetin Gerçekleştiği Sokağa “Düzgün Akyıldız” İsmi Verilsin

Dernekler ve sivil toplum örgütleri almış oldukları kararla,  Gemlik Belediye Meclisinden, “cinayetin gerçekleştiği sokağın isminin “Düzgün Akyıldız Sokağı” olarak değiştirilmesini talep edeceklerini belirttiler.

Pankartlar ve Dövizler Hazırlandı

SENİNDE ÇOCUĞUNUN ÖLMESİNİ İSTEMİYORSAN PAZAR GÜNKÜ TEPKİMİZE ORTAK OL

Pazar günü gerçekleşecek olan yürüyüşte ellerde olacak pankart ve dövizlerde ; “Bu çığlığa ses ver artık yeter! – Madde bağımlılığı seninde evine zarar verebilir! – Madde suçu işleyenlere göz yumanlara seyirci kalma! – Madde bağımlılığına ve çeteleşmeye dur diyelim! – Güvenilir ve yaşanılır bir Gemlik için sende omuz ver! – Acı ve gözyaşı istemiyorsan madde kullanımına ve ticaretine dur de! – Susma sustukça sıra sana gelecek!” ifadeleri yer alacak.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2016, 20:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28