banner47

Yıldırım Neden O İsmi Destekliyor?

Liman İş Sendikası Gemlik Şubesi Yönetimi bugün yaptıkları basın açıklamasında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yıldırım Neden O İsmi Destekliyor?
banner3

Liman İş Sendikası Gemlik Şubesi Yönetimi bugün yaptıkları basın açıklamasında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sendika Yönetimi'nin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"09.10.2016 tarihinde yapılan Liman-İş Gemlik Şube Yönetimi seçiminde iş yeri sahibi Mehmet Yıldırım, seçime bizzat taraf olup kendi yanlısı olan Ertaç Öktem'i destekleyerek kongre günü bile gelip işçi arkadaşlarımızı tehdit ederek yanlısı olan kişiye oy vermesi hususunda çalışmıştır. Bu baskılar altında yapılan seçimde işçilerin tercihi bizim lehimizde olmuştur. Bizler seçimi kazandıktan sonra baskı ve tehditlerini arttıran Mehmet Yıldırım yılbaşı günü dört üyemizi haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atmıştır. İşçi arkadaşlarımızın hakkını aramak için yaptığımız basın açıklamasını gerekçe gösterip 17.03.2017 tarihi itibari ile sendika genel merkezi ve şube başkanı olmasını istediği kişi ile ortak çalışmalar sonucu iş akdimiz sonlandırıldı. Biz Gemlik Liman İş Şube Yönetimi olarak işten çıkarılınca olağanüstü kongre kararı almak için içeride çalışan işçi arkadaşlarımıza baskı ve tehditler ile imza attırılıp genel merkeze gönderilmiştir. Devamında 29.04.2017 tarihinde olağanüstü kongre için tarih alınmıştır. 

Liman İş Gemlik Şube Yönetimi olarak görevimizin başında olduğumuzu ve yapılacak olan seçimde yönetim olarak tekrar aday olacağımızı işletmeye iletince, Mehmet Yıldırım başkan olmasını istediği Ertaç Ökten kanalı ile çalışanları tehdit ederek Osman Yavuz ve ekibine oy verecek olanları kesinlikle işten atacağını ve seçim günü oy kullanacak işçilere oy pusulalarını göstermelerini hukuksuz ve kanunsuz bir şekilde korku algıları yaratarak dikte etmeye çalışmaktadır.

Gemlik Kamuoyunun vicdanına seslenmek istiyoruz. Mehmet Yıldırım neden ısrarla Ertaç Öktem'i şube başkanı yapmak istiyor?

Yasa ve kanun tanımayan Mehmet Yıldırım iş birlikçileri ile birlikte Gemlik halkı ve kanun önünde hesap verecektir."

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2017, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28