banner47

23 Nisan Gemlik'te Kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülke genelinde olduğu gibi Gemlik'te de coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Gemlik'te Kutlandı
banner3

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülke genelinde olduğu gibi Gemlik'te de coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 97. yıldönümü Atatürk anıtına çelenk sunma programı ile başladı. Çelenk Töreni programına Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'ın katılmaması dikkat çekerken, CHP kanadında tepkilere yol açtı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran'da annesinin vefat etmesi nedeniyle katılamadı. 

Çelenk törenine Gemlik Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı Barış Bozkurt, Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, Gemlik Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır, Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Beki, Ak Parti Gemlik İlçe Başkan Vekili Yaşar İslam, CHP İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. 

Sağanak yağmur altında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından tören sona erdi.

Sertaslan Sert Konuştu!

Resmi tören programının ardından alternatif tören programı yapan Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe Başkanlığı törendeki en büyük kalabalığı oluşturdu. Bu esnada konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan konuşmalarında şu ifadelere yer verdi :

"Öncelikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı ve Mirac Kandilimizi kutluyoruz. Bugün burada Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bayramımızı kutlamaya geldik. Fakat gördük ki başta Gemlik Kaymakamı ve Gemlik Belediye Başkanı buraya teşrif edemediler. Hadi Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'ı anlıyoruz. Referandum da Gemlik ona gerekli cevabı verdi, hazımsızlık yaptığı için gelemedi. Peki ya Gemlik Kaymakamı o neden yoktu. Neden bizim Gemlik Kaymakamları bu resmi törenlere katılamıyor merak ediyoruz doğrusu. Umarız bunun cevabını verir.

Bize resmi bayramlarımızı unutturmaya çalışıyorlar. Ama biz unutturmayacağız. Her geçen bayramda daha kalabalık bir şekilde bu tören alanlarını doldurmaya devam edeceğiz."

Kapalı Spor Salonunda Kutlama

23 Nisan Bayramı kutlamalarına daha sonra saat 10:00 da Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda devam edildi. Buradaki törene Gemlik Kaymakamı Gürbüz karakuş, Garnizon Komutanı Tank Alb. Ahmet Tevfik Kuş, Belediye Başkan Vekili Vedat Büyükgölcigezli, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, İlçe Jandarma Komutanı  Yzb. Mehmet Barış Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necat Gül katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinden sonra 23 Nisan nedeniyle yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı. Daha sonra sırayla okullar folklor gösterilerini sundu.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2017, 07:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28