banner47

O Diyet Gemlik'i İnceltiyor

Uzman Diyetisyen Osetya Batıbay, 'O Diyet' tarafından yeni hizmete alınan ‘Power Plate’ fitness cihazı ile yapılan 15 dakikalık bir çalışmanın 1,5 saat spor yapmakla aynı etkiye sahip olduğunu belirtti.

O Diyet Gemlik'i İnceltiyor
banner3

Uzman Diyetisyen Osetya Batıbay, 'O Diyet' tarafından yeni hizmete alınan ‘Power Plate’ fitness cihazı ile yapılan 15 dakikalık bir çalışmanın 1,5 saat spor yapmakla aynı etkiye sahip olduğunu belirtti.

Spor ve Pilates Uzmanı Nilgün Sönmez ‘Power Plate’ isimli fitness cihazı hakkında bilgi verdi. Gemlik'te ilk ve tek O Diyet'te olan Power Plate, özellikle kadınların birinci tercihi.

Cihazın, özellikle spor yapmaya zamanı olmayan bireylerin kısıtlı zamanlarını verimli bir şekilde geçirmelerini sağladığını kaydeden Sönmez, “Cihazımız 15 dakika kullanıldığında, 1,5 saat fitness yapılınca gerçekleşen etkiyi sağlıyor. Böylelikle yağ yakımı hızlanıyor ve vücut kendini toparlamaya başlıyor” ifadelerini kullandı.  

1 AYDA 4 – 5 SANTİMETRE İNCELİN

Uzman Diyetisyen Osetya Batıbay'ın beslenme ve danışma merkezi O Diyet'te Power Plate isimli fitness cihazının kilo vermek ve sıkılaşmak adına başarılı sonuçlar aldırdığını kaydeden Nilgün Sönmez, Power Plate’in çalışma mantığını ve kullanıldığı takdirde edinilecek kazanımları şu şekilde anlattı: “Cihaz, yaydığı titreşimle kaslarımızı çalıştırıyor ve böylelikle de yağ yakımı hızlanıyor. Bölgeye yönelik hareketler yapıldığı zaman o bölgedeki incelmeyi sağlıyor. Seanslara düzenli olarak katılım sağlandığında, örneğin karın bölgesinde 1 ayda 4 – 5 santimetre incelme görülüyor.  

 

 

1 BUÇUK SAATLİK SPOR ETKİSİNİ 15 DAKİKAYA SIKIŞTIRIYOR

Kilo vermede diyet ve sporu ayrı ayrı düşünemeyeceğimizi ve kilo vermenin yüzde 70 oranında diyet, yüzde 30 oranında ise spor ile gerçekleştiğini belirten Sönmez “Özellikle spor yapmaya vakti olmayan bireylerin bu cihazla zamanlarını çok verimli bir şekilde değerlendirdiklerini görüyoruz. Cihazımız 15 dakika kullanıldığında, 1 buçuk saat fitness yapılınca gerçekleşen etkiyi sağlıyor. Böylelikle yağ yakımı hızlanıyor ve vücut kendini toparlamaya başlıyor.Power Plate kullanımı için hastanemize başvuran hastalarımıza haftada 3 gün 30’ar dakikalık 12 seans öneriyoruz. Seanslarımız düzenli olarak takip edildiğinde kilo verilmemiş olsa bile, çalıştırılan bölgeyi mezura ile ölçtüğümüzde incelme ve sıkılaşmanın gerçekleştiğini görüyoruz.” dedi.

EN ÇOK KİMLER TERCİH EDİYOR?

Power Plate ile fitness uygulamasını en çok sıkılaşmak isteyenler, selülit sorunu olanlar, bölgesel zayıflama isteyenler ve aynaya baktığında kendini mutlu hissetmek isteyenler tercih ediyor.

 

Power Plate’in faydaları

* Kasların güçlenmesi: her kas ve kas grubu güçlenir

* Selülitlerde azalma: Bu titreşimli platform vücudun su tutmasını azaltır ve yağ hücrelerini ortadan kaldırır.

* Kan dolaşımını düzenler: Platformdan verilen titreşimler kan dolaşımını harekete geçirir ve hücreleri besler. Bu durum toksinlerden arınma ve kas gerilimleri açısından da faydalıdır.

* Kardiyovasküler faydalar: Düzenli ve doğru uygulanması kalp sağlığı açısından da faydalıdır.

* Kemiklerin güçlenmesi: Yapılan araştırmalar düzenli olarak uygulandığında (yani haftada 30 dakikadan üç seans olarak) kemik yoğunluğunda artış olduğunu ortaya çıkarmış. Dolayısıyla osteoporoz, yani kemik erimesi için de faydalıdır.

Kimler Power Plate yapmamalı?

* Hamile kadınlar ve yeni doğum yapanlar: Yeni doğum yapmış kadınların bu aleti kullanmadan önce perine bölgelerinin tekrardan kas yapmasını beklemeleri gerekir. Aksi takdirde idrar kaçırma riski vardır.

* Stent takılmış insanlara önerilmez.

* Damar hassasiyeti ve rahatsızlıkları olanlar için tavsiye edilmez.

* Kas problemleri yaşayanlar mutlaka doktora danışmak durumundalar.

* Aşırı titreşimden dolayı fenalaşanlar olabilir; onlar için de tavsiye edilmez.

Nelere dikkat etmeli?

Dikkat etmeniz gereken en önemli şey susuz kalmamanız ve vücudunuzun hidrasyonunu mutlaka sağlamanızdır. Aynı şekilde her spor yaparken dikkat ettiğiniz gibi Power Plate yaparken de beslenmenize dikkat etmeniz gerekir.

O Diyet ile iletişime geçmek için : Hamidiye Mah. İstiklal Cad. Akset Apt. 17/2 Gemlik/BURSA  | Tel: (0-224) 514 00 33 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2017, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28