banner47

"SİPER" Gemlik'te Sahnelecek

Gemlik Belediyesi , Tiyatro Sur ve Gemlik İnegöllüler Derneği işbirliği ile yapılacak olan iki perdelik “Siper” adlı tiyatro oyunu pazar günü seyirci ile buluşacak...

banner3

Oyun ile ilgili bilgi veren Yönetmen Ayhan Şahin, “Oyunumuz bir savaş oyunu. Tarihe bir perde açıyoruz. Komple Kurtuluş Savaşı veya herhangi bir savaşı anlatmıyoruz, genel savaşların yapısını anlatıyoruz ve tarihimizdeki savaşlara gönderme yapıyoruz. Savaşın psikolojik durumu ve insanlar üzerindeki etkisi üzerine çalışıyoruz. Oyunumuz değişik bir oyun, çok gerçekçi, özel efektler kullanıyoruz. Biraz farklı bir oyun. İki perdelik bir trajedi. Dört aydır oyuna hazırlanıyoruz. 6 kişilik bir oyuncu kadromuz var ve 10 kişiye yakın sahne arkası çalışanı var. Oyunu kendimiz yazdık. İnegöl´den çıkan bir oyun. Bu yönden önemli bir durum. Kendimiz yazarak oynadık. Güzel bir proje ortaya çıktı. Pazar günü tüm Gemlik'i Manastır Kültür Merkezine bekliyoruz. Oyunumuzu turneler ile İnegöl dışına götürmeyi düşünüyoruz” dedi.

Şahin, “Oyuncularımızın hepsi İnegöl´de yaşayan, İnegöl ile büyüyen insanlar. Profesyonel derecede oynayabilecek arkadaşlarımız da var, yeni katılan arkadaşlarımız da var. İnegöl´de bu sanata çok fazla gönül veren yok. Zahmetli bir sanat olduğu için uzun süre istiyor. Biz Tiyatro Sur olarak 15-20 yıldır İnegöl´de faaliyet gösteriyoruz. Bu projemizi Gemlik İnegöllüler Derneği ile birlikte hayata geçiriyoruz. Birkaç projeye daha birlikte imza atacağız. Oyunumuza çok güzel bir ilgi var. Çok fazla merak uyandırdı, insanlar ilgi gösterdiler ve talep çok fazla oldu. Yoğun katılım bekliyoruz. Gemlik halkını pazar günü saat:19:00'da Manastır Kültür Merkezine bekliyoruz." dedi.

Tiyatro'da şiddet sahneleri ve ses efektleri kullanıldığı için oyuna 12 yaş altındaki çocukların getirilmemesi istendi.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2016, 22:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28