banner47

CHP'den Necdet Yılmaz'ın Eleştirisine Cevap

Gemlik İmam Hatip Lisesi Mezunları Ve Mensupları Derneği başkanı Necdet Yılmaz’ın sosyal medyada yaptığı açıklamada ki yoruma cevap gecikmedi...

CHP'den Necdet Yılmaz'ın Eleştirisine Cevap
banner3

Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe Başkanı Uğur Sertaslan yaptığı açıklamada; "

Gemlik son iki yılda uyuşturucu madde kullanımı sonucu ortaya çıkan ve hepimizi çok üzen cinayetlerle anılır oldu. Bu durum karşısında biz de konuya ilişkin görüşlerimizi yazılı basın aracılığıyla paylaştık.Yaptığımız basın açıklamasının özünde ilçemizde sorumluluk sahibi makamları göreve davet ve madde bağımlılığı konusunda hassasiyet isteğimiz varken bu açıklama A.K.P. eski ilçe başkanı Necdet Yılmaz’ın eleştirisine konu olmuş.

Gemlik’te yaşayan ve bu ülkede son 13 yılın sorumluluğunu sırtında taşıyan iktidar partisinin önde gelen isimlerinden biri olan Sayın Necdet Yılmaz madde bağımlılığı konulu açıklamamızdan sorumluluk çıkarmak yerine en iyi bildiği şeyi yapmış ve bizleri “Genlerinde imam hatip düşmanlığı” olmakla suçlamış. Hukukçu olduğunu bildiğimiz Sayın Yılmaz meğer aynı zamanda Genetik Bilimciymiş. Aslında her söylediğimize şaşı bakmayı alışkanlık haline getiren Sayın Yılmaz’ın bu iftirasına da şaşırmadık.1924 yılında amacı Cumhuriyete bağlı aydın din adamı yetiştirmek olan imam hatip mekteplerini açan Cumhuriyet Halk Partilileri benim şahsımda imam hatiplere düşman ilan etmek en hafif tabirle insafsızlıktır. Hele hele madde bağımlılığına ilişkin yaptığımız bir açıklamaya dayandırarak bunu yapmak bize göre siyasi rant elde etmek adına toplumun dini duygularıyla oynamak, istismar etmek, bir grubu bir siyasi partiye düşman etmek gayretidir.

Şimdi sağduyu sahibi yurttaşlarımıza sesleniyoruz.

“Kaymakamımız uyuşturucu konusunda her türlü projeye açığız diyor. Bu belki de kaymakamlık makamımızın bu konuda herhangi bir planının olmadığının bir işaretidir. Emniyet mensuplarımız uyuşturucu malzeme satan ya da kullananları yakalamaktan bıktıklarını, gözaltına alınan şahısların çıkarıldıkları mahkemelerce aynı gün salıverilmesinden dolayı yorulduklarını söylüyor. Hakimlerimiz mevcut yasaların ellerini kollarını bağladığından şikayet edip uyuşturucu madde kullanımına ait yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu dile getiriyor. Yasa koyucular ise cezaevlerinde kapasitenin 168 bin olmasına rağmen 176 bin tutuklu ve hükümlünün bulunduğunu ve dolayısı ile “Denetimli Serbestlik Süresinin” bir yıldan iki yıla çıkması gerektiğini söylüyor. Belediye başkanının bütün derdi imam hatip lisesi yaptırmak olduğu için o açıklama bile yapmıyor.”

Geçen hafta yaptığımız açıklamaya ait yukarıdaki paragrafa bakıp bizim imam hatip liselerine düşman olduğumuzu söylemek insafsızlık değil midir? Bu paragraf sorumluluk sahibi makamların uyuşturucu konusunda çaresiz ya da bazılarının yetersiz kaldığının bir ifadesi değil midir?  Gemlik  kamuoyunda uyuşturucu cinayetleriyle anılırken Belediye başkanını eleştirmek hakkımız  değil midir? Belediye başkanını tek derdi imam hatip lisesi açmak eleştirisine muhatap etmek haksızlık mıdır? Gemlik Belediyesi Refik Yılmaz başkanlığında kaç endüstri meslek lisesi, kaç Anadolu lisesi açmıştır. Ya da Hukuk Fakültemiz Gemlik’ten gitmesin diye ne yapmıştır? Ya da gençler bu bataklığa sürüklenmesin diye ne yapmıştır? İlçemizde amatör sporlar dip yaparken belediyemiz ne yapmıştır? Kültür sanat gelişsin,çocuklarımız alternatif uğraşılar sahibi olsun diye ne yapmıştır?Tiyatro,sinema,konser denilince belediye başkanımızın aklına ne gelmektedir? Sosyal hayat denilince belediyemiz ne anlamaktadır?

Sayın Necdet Yılmaz bizim genetiğimizle ilgilenmek yerine bu şehir neden bu hale geldi sorusuna cevap arasın. Uyuşturucuyla mücadeleye ilişkin yapılan halk yürüyüşüne kendisi, partisinin yetkilileri, partisinin belediye başkanı neden katılmadı sorusuna cevap versin. Başka okullar da okuyan çocuklarımızı da zan altında bırakmaktan vazgeçsin. Unutmasın ki başka okullarda okuyan çocuklarda bizim çocuklarımız ve onlar da pırıl pırıl bir nesil. Unutmasın ki sadece imam hatiplerin değil bütün okulların amacı topluma sağlıklı nesiller kazandırmaktır. Bu okulların öğrencileri de tıpkı imam hatiplerdeki öğrencilerimiz gibi uyuşturucudan uzak durmak isteyen çocuklarımızdır. Yoksa Sayın Yılmaz’ın düşündüğü gibi bütün şer bu okullardan çıkmakta değildir.   

Meseleye bir bütün halinde bakmak yerine içinden cımbızla laf çıkarmak, bundan rant elde etme gayretine girmek sadece sığ siyasettir. Madde bağımlılığı konusunda hem çocuklarımız hem de ailelerin eğitimi bize göre de şarttır. Ama bu konuda eğitim kurumu olarak sadece imam hatipleri işaret etmek de geri kalan bütün eğitim kurumlarına haksızlıktır.

Son olarak, Sayın Necdet Yılmaz huzur içinde olsun. İmam Hatip Okullarının güvencesi bu okulları arka bahçesi gibi gören ve ilçe başkanlığı yaptığı Adalet ve Kalkınma partisi değil diğer bütün kurumlarımızın olduğu gibi yine Cumhuriyet Halk Partisidir."dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2016, 22:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28