banner47

Kumla Çamlık Tepe Camii Temelleri Atıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik Belediyesi ve Kumla Mahallesi Çamlık Tepe Camii Yaptırma Derneği tarafından yapılacak olan, turistik tatil bölgesi Kumla’nın üçüncü camiinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Kumla Çamlık Tepe Camii  Temelleri Atıldı
banner3

Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende 400 metrekare kapalı alan üzerine yapılacak olan Çamlık Tepe Camii’nin temeli atıldı. Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan ve duaların yanı sıra kurban kesimiyle sonlanan törende, Kumla’nın prestijini değiştirip, marka değerini yükseltecek olan yatırımlar da ele alındı.
   Törenin açış konuşmasını yapan Cami Yaptırma Derneği Başkanı Ferruh Sevimgil, Belediye Başkanları Recep Altepe ve Refik Yılmaz’a teşekkür ederek, “Allah sevap kapısından geçmeyi bizlere de nasip etti. Kumla’nın ihtiyacı olan Çamlık Tepe Camiini hep birlikte yapacağız” dedi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, son 4 yıl içinde özel sektör işbirliğiyle 8 okul yapıldığını vurgulayarak, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile de ortaklaşa 12 spor tesisi hizmete açtıklarını hatırlattı. 13. Spor Tesisinin yine özel sektör işbirliğiyle Lale Kemal Kılıç Ortaokulu Spor Salonu olacağını müjdeleyen Refik Yılmaz, yine son 4 yıl içinde 7. Camiinin de temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Narlı Mahallesi Camii Temelinin de önümüzdeki günlerde atılacağını belirten Refik Yılmaz, tüm bu yatırımların 50’nin üzerinde çocuk parkı ve yeşil alan ile tescillendiğini ifade etti. 160 Milyon Liralık Büyük Kumla Barajı İnşaatının devam ettiğini, Kumla Doğalgaz ve Büyükşehir Belediyesi BUSKİ alt yapı çalışmalarının da sürdüğünü anımsatan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapılacak olan Kanal Kumla Projesi ile mahallenin prestijinin değişeceğini söyledi. Yaz aylarında nüfusu 100 bini geçen Kumla’nın hak ettiği yatırımları almaya başladığını belirten Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye de tüm hizmet ve yatırımlar adına teşekkür etti.
   Gemlik Kaymakamı Cahit Işık’ta, Kamu, Hükümet, Büyükşehir ve Gemlik Belediyesi yatırımları ile Kumla’nın marka değerinin yükseldiğini ifade ederek, Çamlık Tepe Camii’nin de şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni etti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’de, güzel bir esere destek vermekten onur duyduklarını anlatarak, Türkiye’nin ve Bursa’nın Tarım, Ticaret, Sanayi, Turizm, Spor, Sağlık ve Eğitim alanlarında en büyük kalkınmayı gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, dine, eğitime, kültüre, tarihe, sağlığa, ecdada sahip çıktıklarını ve çıkmaya da devam edeceklerini vurgulayan Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesinin her alanda destek olmayı ve yatırım yapmayı sürdüreceğini sözlerine ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2016, 13:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28