banner47

Balıkçılar Dörtyol’a Taşınacak

Gemlik Belediye Meclisi Ocak ayı olağan toplantısı Ömer Kahraman Ek Hizmet Binasında yapılan ikinci oturum ile son buldu...

Balıkçılar Dörtyol’a Taşınacak
banner3

Gemlik Belediye Meclisi Ocak ayı olağan toplantısı Ömer Kahraman Ek Hizmet Binasında yapılan ikinci oturum ile son buldu. Bir kez daha yoğun gündem ile toplanan Belediye Meclisinde, Balıkçılara yönelik karar dikkat çekti. Belediye Meclisinin daha önce almış olduğu, Dörtyol Mevkiinde bulunan Benzinlik yanına yapılması düşünülen Balıkçı mekânlarının Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığı açıklandı. Termal tesisler ve oteller bölgesi planları ile birleşerek, turizme yönelik yatırım amaçlı onayın Bursa Büyükşehir Belediyesine sunulacağı açıklandı. Sökülüp takılabilir balık satış yerleri ve balık lokantaları projesinin Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi onayı sonrasında 1/1000’lik imar planlarına işleneceği bildirildi.

Ak Partili Gülşen Uslu, CHP’li Özgür Aksoy ve Emir Birgün’ün mazeret belirterek katılmadığı Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci oturumu, MHP’li Kenan Çakır’ın Perşembe Pazarı’nın üzerinin kapatılması ile ilgili parti çalışmasının slayt gösterimli sunumu ile başladı. Alternatifli ürünlerin tanıtımı ve fiyat karşılaştırması yapan MHP’li Kenan Çakır, Perşembe Pazarında 3 bin metrekarelik bir alanın 300-350 bin liraya kapatılabileceğini söyledi. Perşembe Pazarının 8 dönüm arazi üzerine kurulduğunu hatırlatan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, MHP Grubu adına Kenan Çakır’a çalışmasından dolayı teşekkür ederek, yerleşim düzenini, gerçek maliyet gibi hesaplamalarla birlikte pazarcı esnafının da onayının alınması halinde bu çalışmanın uygulamaya konulabileceğini ifade etti.

Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Ak Partili Ersin Kahraman, komisyon raporlarını okudu. Balıkpazarı semtinde tarihin gün yüzüne çıkarılması ile ilgili çalışmada kamulaştırma veya takas kararı alındığını belirten Ersin Kahraman, Belediyeye ait kahvehane ile kamulaştırılması düşünülen bölgede takas uygulamasının da yapılabileceğini belirtti. CHP’li Galip Gür, tarihin ortaya çıkarılması çalışması sırasında CHP grubu olarak, tarihin yok edilmesi endişesi taşıdıklarını kaydetti. Kamulaştırma kararı CHP’lilerin ret oyuna karşın Ak Partili ve MHP’li üyelerce kabul gördü. İmar Komisyonu raporlarını da komisyon başkanvekili Vedat Büyükgölcigezli okudu.

Yaklaşık bir buçuk saat süren Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci oturumunun sonunda aynı zamanda Belediye Spor Kulübü Başkanı da olan Ak Partili Meclis üyesi Hulusi Gandar meclise bilgi verdi. Yüzme, Futbol, Kort Tenisi, Satranç, Masa Tenisi, Karate, Judo ve Atletizm branşlarında 850 lisanslı sporcu ile çalışmaları devam ettirdiklerini bildiren Hulusi Gandar, okullarla işbirliği çerçevesinde lisansız sporcu sayısının da tüm branşlarda her geçen gün artığını anlattı. Hükümetin TEOG sınavlarında lisanslı sporculara yüzde 20 ile yüzde 30 oranında puan toleransı sağlayacağına dikkat çeken Gandar, “Milli Eğitim Müdürlüğü ile de protokol hazırlayacağız. Spor yapmayan öğrenci kalmayacak. Hem spora hem de eğitime katkı koymaya devam edeceğiz” dedi. Şubat ayında Türkiye Gençler Judo Şampiyonasının Gemlik’te yapılması için çaba gösterdiklerini, Atletizm Türkiye Şampiyonasında Bursa’yı temsil edecek 8 sporcunun 6’sının Gemlik Belediye Sporlu öğrenciler olduğunu vurgulayan Hulusi Gandar, göreve geldikleri günden bu yana 6 ay geçtiğini ve bu süreçte kulübün borçlarından 141 bin 600 lira ödediklerini açıkladı.

Hulusi Gandar’ın açıklamaları Ak Parti, CHP ve MHP grubu tarafından takdir gördü. Bu arada, Gemlik Spor Başkanlığına da geçmesi yönünde MHP ve CHP grubunun sözlü teklifine, “Para sorununu çözün, yönetim işi kolay” diye espriyle yanıt veren Gandar, “Kulüpleri dilencilikten çıkarmamız, alt yapıya önem vermemiz gerekiyor. Bu konuda kalıcı gelirler için projelerimiz var. Bunu hep birlikte uygulayalım. Belediye Başkanımız Refik Yılmaz’a destekleri adına teşekkür ediyoruz. Otopark, Tuvalet gibi kalıcı gelirleri de spor kulüplerine bırakabiliriz. Gemlik Spor ve Çotanak Spor’un içinde bulunduğu sorun sadece birkaç grubun sorunu değildir, hepimizin emek vermesi gerekiyor” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2016, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER