banner47

Sertaslan; ‘’Sandığa giderken şehitlerimizi düşünün’’

Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe Örgütü seçim çalışmalarını hızlandırdı. Üç ayrı ekiple, üç ayrı köyde, eş zamanlı olarak halka hitap eden CHP’lilerin durakları Muratoba, Kurtul ve Fındıcak oldu.

Sertaslan; ‘’Sandığa giderken şehitlerimizi düşünün’’
banner3

Muratoba’da vatandaşla sohbet eden İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, yaklaşan seçimler, tekrar seçim yapmaktan duydukları rahatsızlık ve tekrar seçime gitmenin nedenlerine değinirken, ‘’Sandığa giderken şehitlerimizin neden geldiğini de düşünün’’ sözleri ile dikkat çekti.

Sertaslan; ‘’Türkiye’de İmam Hatipleri kuran CHP’dir’’

Sertaslan konuşmasında şunlara değindi; ‘’CHP koalisyon görüşmeleri sürecinin en olumlu partisiydi. AKP ile beş konu üzerinde görüştük. Bunlar; eğitim, demokrasi, toplumsal barış, dış politika ve ekonomi. Bu konularda anlaşırsak, bakanlığın da önemli olmadığını söyledik. Türkiye mesajını verdi ‘tek adam istemiyoruz’ dedi. Biz de buna uygun hareket ettik. Bizi, İmam Hatip istememe ile suçladılar, Allah’tan ki, görüşmeleri tutanak altına almıştık, bu yalanlarından vazgeçtiler. Türkiye’de İmam Hatipleri kuran CHP’dir.

‘’Davutoğlu kendi iradesi ile karar vermedi’’

MHP’nin ilk günden itibaren tavrı, devlet yönetimine talip bir tavırla ölçüşmüyor. Davutoğlu koalisyona baştan sıcaktı ama bugünkü tavrı, kendi iradesi ile sergilediği tavır değil. CHP Seçim beyannamesini ilk açıklayan partidir. Diğer partiler de buna yakın açıklamalarda bulundular. O zaman bizim vaatlerimize bütçe yok diyenler, bugün benzer vaatlerde bulunuyorlar. Bu da CHP’nin projelerinin doğruluğunu gösterir. Tüm partiler de koalisyon görüşmelerinde CHP’yi öne aldılar, CHP’siz koalisyon olmayacağı onların sözlerinden belliydi.

Açılım ve çözüm süreci gibi adlarla, bize göre yanlış olan yöntemle terör olayları azalmıştı. Üç yıl duran terör, seçim sonrasında neden yine başladı. Vatandaşlarımızdan sandığa giderken, terör olaylarının artmasını ve şehitlerimizi düşünmelerini istiyorum. Sizce asıl sorumlu kim? Bunu iyi analiz edin doğruyu bulacaksınız’’ dedi.

Konuşmanın ardından şikâyetlerini dile getiren Muratobalı çiftçiler; ‘’Bizim kirazımız 1-1,5 TL den satıldı. Binlerce dönüm ekilecek alanımız varken, evlatlarımız asgari ücrete mahkum kalıyor’’ dediler. İlçe Başkanı Sertaslan; ‘’Seçim beyannamemizde, üretime dayalı politikalarımız ve tarım politikalarımız açık. Biz çiftçiyi teşvik edeceğiz. Üretebildiğimiz ürünü neden dışarıdan alalım?’’ dedi.

Kurtul’da Kentsel Dönüşüm sorunları

CHP’nin Kurtul’u ziyaret eden ekibi, Kurtul’da yaşayanların kentsel dönüşümden olan şikayetlerini dinlediler. Ekibin sözcülüğünü yapan Özgür Aksoy; ‘’Kentsel dönüşüm konusunda bizim önceliğimiz, yerinde dönüşüm ve kuzey planlarının faaliyete girmesidir. Zaten bu Gemlik’i ciddi ölçüde rahatlatacaktır’’ dedi. Fındıcak’ta bulunan ekip ise zaten hizmet almakta sıkıntı yaşayan mahalleye, hizmetin gelmesi adına vatandaşlarla istişare ettiler.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2015, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28