banner47

Gemlik'te Perşembe Pazarı Hizmete Açıldı!

Gemlik Belediyesi tarafından Lale-Kemal Kılıç Ortaokulu yanına yapılan Perşembe Pazarı dualarla hizmete girdi.

Gemlik'te Perşembe Pazarı Hizmete Açıldı!
banner3

Eşref Dinçer Mahalleleri ile Osmaniye Mahallesinin kesişme noktasında yer alan Perşembe Pazarı 9 dönümlük arazi üzerine yapıldı. Birkaç yıl öncesine kadar bataklık alan olarak hafızalara kazınan Pazar yeri bölgesinde Gemlik Belediyesi önce kamulaştırma işlemi gerçekleştirdi, ardından da alt yapı çalışmaları ile birlikte Pazar yerini tamamladı. 426 esnafın hizmet verdiği Perşembe Pazarı açılışına Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Beki, Muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı. Belediye Meclis üyeleri ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetiminin de yer aldığı açılışta, hayırlı uğurlu olsun duasını Belediye Meclis Üyesi Ercan Barutçuoğlu yaptı.

   Perşembe Pazarında önce esnaf ve vatandaşlarla sohbet edip, hayırlı uğurlu olsun dilekleriyle birlikte bol kazançlar temennisinde bulunan Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Ak Parti Bursa Milletvekili Adayı İsmail Aydın, ilçenin eksikliği duyulan önemli bir hizmete kavuştuğunu söylediler. Esnaflara hitaben bir konuşma yapan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, kamulaştırma ve alt yapı çalışmalarıyla birlikte 6 milyonluk bu önemli yatırımın hayırlı uğurlu ve helal olmasını temenni etti. Gemlik Kapalı Pazar Yerinin de bir ay içinde hizmete gireceğini vurgulayan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Salı ve Cumartesi pazarlarına alternatif olarak Perşembe Pazarı ve Kapalı Pazar yerlerinin ilçenin önemli bir ihtiyacını gidermiş olacağını belirtti. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Perşembe Pazarına yakışan bir örtü ile Pazar yerinin kapatılacağını da müjdeleyerek, bol bereketli kazançlar temennisinde bulundu. Refik Yılmaz, “Gemlik halkının yaşamını kolaylaştırmak, en temel değerlerini en zahmetsiz biçimde karşılaması adına bu hizmetleri devam ettireceğiz. Bir ay içinde hizmete girecek Kapalı Pazar yerimizde de 10 dönümlük otopark, sağlık ocağı, zabıta noktası, bebek emzirme odası, mescit, kafeterya, haftada bir gün köylü pazarı olacak. Kapalı Pazar Yerimiz Kurban bayramında hayvan kesim yeri olarak hizmet vermişti. Burası ayrıca Allah göstermesin, olması halinde deprem toplanma merkezi olarak da hizmet verecek. Nüfusu 105 bini aşan Gemlik’e Salıpazarı yetersiz kalıyordu. Perşembe Pazarı ve Kapalı Pazar yeri bu eksiklikleri giderecek. Hayırlı Uğurlu olsun” dedi.

   Gemlik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Beki’de, Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, alt yapı sonrasında 426 esnafın yerleşmesinde sorun yaşamadıklarını ifade etti. Ak Parti Bursa Milletvekili Adayı İsmail Aydın’da, Gemlik Belediyesi’nin her alanda çıtayı yükselttiğini ve hizmette sınır tanımadığını kaydederek, katkı koyanlara teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2015, 00:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28