banner47

Gemlik'in Yeni Okulu Açıldı

Hayırsever İşadamı Hüseyin Özdilek tarafından yaptırılan Gemlik Cevdet-Aynur Mayruk Kız İmam Hatip Lisesi görkemli bir törenle hizmete girdi.

Gemlik'in Yeni Okulu Açıldı
banner3

16 Mart 2015 tarihinde temeli atılan okul, rekor bir süreçte tamamlandı. Beş ayda tamamlanan 24 derslikli, 4 katlı okulda, laboratuvar ve kütüphane de bulunuyor. Arsa tahsisi ve Çevre düzenlemesi Gemlik Belediyesi tarafından yapılan Cevdet-Aynur Mayruk Kız İmam Hatip Lisesi’nin açılışını Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Gemlik Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya birlikte yaptılar. 9 Dönüm arazi üzerinde 5 bin metrekare kapalı alan üzerine yapılan okulda 200 öğrenci eğitim ve öğretim görüyor.

Fotoğraflar için tıklayınız

Birçoğu Bursa’da olmak üzere ülkemize 8. Okulu kazandıran Hüseyin Özdilek, istihdam alanında sadece devletin değil, özel sektörün de katkı koymasının şart olduğunu bildirdi. Serbest Piyasa konjonktüründe, kayıt içi kalan girişimcilerin önünün açılmasını ve daha fazla yatırım yapmalarına imkân sağlanmasını isteyen Hüseyin Özdilek, “Devlete, millete hayırlı uğurlu olsun. Başta Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve müteahhit firma olmak üzere okulumuzu 5 ayda tamamlayan ve katkı sunanlara şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, özel sektör işbirliğiyle ilçeye 4 yıl içinde 190 derslik kazandırdıklarını ifade ederek, 7. Okulun açıldığını, 8. Okul protokolünün de yolda olduğunu müjdeledi. Devlet katkısıyla son yıllarda ilçeye kazandırılan derslik sayısının 300 olduğuna dikkat çeken Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, yenilenen Gemlik Anadolu Lisesi’nin 15 gün içinde açılacağını, Baktat Fen Lisesi ile birlikte Gemlik Gübre Lojistik Lisesi temellerinin de atılacağını vurguladı. Hastane inşaatının devam ettiğini, Yeni Adliye binası projesinin de hazırlandığını anlatan Refik Yılmaz, sırasıyla tüm okullar olduğu gibi kamu kurum ve kuruluş binalarının da yenileneceğini söyledi.

Ak Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’da, eğitim ve öğretimin anlam ve önemine dikkat çeken konuşmasında, Yüksek Öğretim Sınavlarını da yıl içinde 2-3 defa olacak biçimde planlandığını açıkladı. Bölgeler arası eğitim farklılıklarının ortadan kaldırılacağını öne süren Hakan Çavuşoğlu, yabancı dil eğitiminin yanı sıra, sporcu ve enstrüman çalabilen yeni vizyon ve yeni projeksiyon için projeler üretildiğini kaydetti.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu’da esprili konuşmasında Hüseyin Özdilek’in 209 günde okul tamamlayarak bir rekor kırdığını ifade etti. Temel atma töreninde İşadamı Hüseyin Özdilek’in, “Allah’ım bana 10. Okulu göstermeden canımı almasın” dediğini hatırlatan Karaloğlu, “209 günde rekor kırıp bir okul bitiriyorsanız, diğer iki okul iki yıl içinde bitecek demektir” diyerek espriyi patlattı. Özdilek ailesine teşekkür eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Temel atmada bu okul nasıl 5 ayda biter diye içimizden geçirmiştik, bu yüzden hakkınızı helal edin Hüseyin Bey” diye konuştu. 2026 yılının Bursa’nın fethinin 700. Yıldönümü olduğunu hatırlatan Karaloğlu, büyük hedefler konulup, daha çok çalışılması gerektiğine dikkat çekti.

Halk oyunları gösterimi ile renklenen açılışta, plaket takdim töreni de gerçekleşti. Gemlik müftüsü Muammer Turan’ın okuduğu dualar sonrasında kurdele kesimi yapılarak Cevdet-Aynur Mayruk Kız İmam Hatip Lisesi resmi olarak hizmete girmiş oldu.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2015, 18:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28