banner47

CHP'nin Bursa Mitingi de İptal

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarın yapacağı Bursa ve Balıkesir'de yapacağı mitinglerin Ankara'daki patlama dolayısıyla iptal edildiği bildirildi.

CHP'nin Bursa Mitingi de İptal
banner3

CHP, Ankara'daki patlamanın ardından olağanüstü toplanarak, mitingleri değerlendirdi.Yarın saat 12.00'de Balıkesir'de, 17.00'de Bursa'da halka hitap edecek olan Kılıçdaroğlu'nun mitingleri Ankara'daki patlama sebebiyle MYK toplantısında değerlendirildi. Her iki mitingin iptal edilmesine karar verildiği belirtildi. 

CHP Bursa İl Başkanlığı da, mitingin iptal edildiğini doğruladı.​CHP Balıkesir İl Başkanı Mete Erol, mitingin iptal olduğunu açıkladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe Başkanlığından yapılan açıklamada, Ankara’da yaşanan bombalı terör saldırısı sonucunda, hayatını kaybeden 86 kişi ve yüzlerce yaralının olması nedeniyle, 3 gün çalışmalarını iptal ettiğini belirtti. Aynı zamanda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bursa’da yapacağı miting de iptal edildi.

Konuyla alakalı açıklama yapan İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan; ‘’Ankara’da ‘Barış ve Demokrasi’ adı altında yapılan mitinge yapılan terör saldırısı sonucunda, Ülkemizin kalbi olan Başkentimizde, kalbimizi yakan olay yaşandı.

İlk açıklamalara göre, 86 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu şartlar altında, seçim çalışması yapmak, propaganda yapmak bizim için anlamsız olur. Başkentimize yapılan saldırıda en önemli detay, ‘barış’ sözcüğü yazılan pankartların, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın üzerine örtülmesiydi.

Hayatını kaybedenlere ve ülkemize başsağlığı diliyorum. Olay sonrasında yaşanabilecek provokasyonlara karşı vatandaşlarımızı da duyarlı olmaya davet ediyorum. Türkiye tarihinin en büyük terör olaylarından biri yaşandı. Yetkilerin açıklaması ve olayın aydınlanmasının ardından, gereken değerlendirmeyi yapacağız’’ dedi.

Sertaslan sözlerinin sonunda, Gemlik Balıkpazarında, Tarihi Hamam Restorasyonu Harç Koyma Töreni, içimizi yakan saldırının gerçekleştiği gün, ülke genelinde yas ilan edilmesine ve 86 vatandaşımızı kaybetmemize rağmen yapılmıştır. Bu konu bizi vicdanen rahatsız etmiştir. Saldırının tüm ülkede duyulmasına rağmen, Gemlik Belediyesi Hoparlöründen de, törenin defalarca anons edilmesi ve bu vurdumduymazlık, ziyadesi ile içimizi yaralamıştır. Büyükşehir Belediyesi ve Gemlik Belediyesinden, daha duyarlı olmalarını beklerdik.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2015, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28