banner47

Serdar Tuncer' Gemlik'te Yoğun İlgi

Gemlik Belediyesi’nin 2016 yılı Kültürel Etkinlikleri Kapsamında, Milli Türk Talebe Birliği ve Uludağ Üniversitesi Evrensel Hukuk Topluluğu ile birlikte organize ettiği konferans yoğun ilgi gördü.

Serdar Tuncer' Gemlik'te Yoğun İlgi
banner3

Gemlik Belediyesi’nin 2016 yılı Kültürel Etkinlikleri Kapsamında, Milli Türk Talebe Birliği ve Uludağ Üniversitesi Evrensel Hukuk Topluluğu ile birlikte organize ettiği konferans yoğun ilgi gördü.

U.Ü. Gemlik Yerleşkesi Asım Kocabıyık Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta, Gazeteci-Yazar-Şair ve TV Program yapımcısı Serdar Tuncer konuştu. İki yıl içinde Gemlik’e ikinci kez gelen Serdar Tuncer, “Ey Sevgili Kalbe Düşünce” konulu konferansta dinleyicilere tasavvuf musikisi eşliğinde şiir dolu bir gece yaşattı. U.Ü. Evrensel Hukuk Topluluğu Başkanı Fatih Akçura ve Milli Türk Talebe Birliği Bursa Şube Başkanı Samet Enes Öztürk’ün açılış konuşmasının ardından sahne alan Serdar Tuncer, Necip Fazıl Kısakürek Üstadı sevenlerle sohbet etme, onlara yönelik konuşma yapmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren konuşma süresince Üstat Necip Fazıl Kısakürek’i ve eserlerini ihmal etmeyen Serdar Tuncer, onunla tanışamasa da onun fikirlerine sahip çıkan, onları anlayan insanlarla bir arada olmanın gururuyla yaşadığına değindi. Milli Türk Talebe Birliği tarihinden de bahsederek, şu anki tüm yöneticilerini kutlamayı ihmal etmeyen Serdar Tuncer, U.Ü. öğrenci temsilciliği seçimlerinde de Milli Türk Talebe Birliğinin desteklediği Turşut Kaya’ya destek verilmesini talep etti. “Milli Türk Talebe Birliğinin gönlümde, gönlümüzde ayrı bir yeri var” diye konuşan Serdar Tuncer, Nam-ı Şerif, Şiir ve Gazeller okuyarak konuşmasını renklendirdi.

Fuzuli’den, Baki’ye, Muhibbi’den Itri’ye bir çok gazelhan ve tasavvuf sanatçısını yâd eden, Mevlana ve Mevlevi’den eserler okuyan Serdar Tuncer, Dil ve Medeniyet bağlamı üzerine de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gazellerin, Tasavvuf Eserlerinin birçoğunun Osmanlıca Türkçe Lügat bakmadan anlaşılamamış olmasının ağrına gittiğini, bunu milletin de dert etmesi gerektiğini savunan Serdar Tuncer, Osmanlıca konusunda kendisinin çok çaba gösterdiğini belirtti. Medeniyet konusunda da anlamlı bir konuşma yapan Tuncer, “Medeniyet, Süleymaniye Kubbesindeki Ahenk, Itri ve Fuzulide ki nağmeler, Fatih’teki asalet, Ak Şemsettin’deki bilgi, Yaser’inin çizgisindeki istikrar ve hepsinin toplamıdır medeniyet” dedi. “Baki’nin, Fuzuli’nin şiirinden anlamayanın Süleymaniye Camisi Kubbesine baktığında sadece taş görür. Fatih’i bilmeyen, Itri’yi sezemeyen Yaser’inin hattına çizgi muamelesi yapar. Sadece birinden değil, dört bir taraftan, hepsinden başlamak gerek” diye konuşan Serdar Tuncer, eğitim ve öğretimin daha çocuk doğmadan anne karnında başladığını, hatta ondan da önce erkeğin yetişme çağından itibaren devam ettiğini vurguladı. Çocukların söylenene değil, eylediğine baktığını açıklayan Serdar Tuncer, okuma, öğrenme konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.

15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi konusunda da önemli bilgiler veren Serdar Tuncer, bir daha darbe kalkışması olacağını sanmadığını ancak farklı biçimde tezgâhlarla karşı karşıya gelineceğini kaydetti. Serdar Tuncer, “Başkası ne yapar, ne der? Değil, bir daha yaşanırsa ben ne yaparım? Ben ne yapmalıyım? Bizim sorumuz bu olmalı. Bu nedenle kaliteli olmamız şart. Neyle meşgul oluyorsak, onun hakkını vermeliyiz” dedi. Gemliklilerin isteklerini de kırmayan ve tasavvuf musikisi eşliğinde ünlü şairlerin şiirlerini de okuyan Serdar Tuncer, konferansı Arif Nihat Asya’nın “Dua” şiiri ile bitirdi.

Serdar Tuncer’e konferans bitiminde Belediye Başkan Vekili Ercan Barutçuoğlu ve Milli Türk Talebe Birliği Bursa Başkanı Samet Enes Öztürk tarafından çiçek takdim edildi. Serdar Tuncer’de çiçeği kendisinden daha önce şiir isteyen Zeynep ismindeki kız çocuğuna armağan etti.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2016, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28