banner47

Cumhuriyetin 93.Yılı Gemlik'te Coşkuyla Kutlandı

28 Ekim’de Atatürk Anıtına Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenler, 29 Ekim sabahı Demokrasi Meydanında organize edilen etkinliklerle devam etti.

Cumhuriyetin 93.Yılı Gemlik'te Coşkuyla Kutlandı
banner3

28 Ekim’de Atatürk Anıtına Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenler, 29 Ekim sabahı Gemlik Demokrasi Meydanında organize edilen etkinliklerle devam etti.

Törene ait tüm fotoğraflar GemlikLife facebook sayfasında.

Gemlik Kaymakam Vekili Mustafa Altıntaş, Garnizon Komutanı Namık Kemal Çil ve Belediye Başkanı Refik Yılmaz, önce halkın, öğrenci ve öğretmenlerle birlikte askerlerin bayramını kutladı. Selamlama törenini Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı takip etti. Karate kulübünün gösterileri, şiir ve kompozisyonlarla renklenen günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Mustafa Altıntaş yaptı. Buradaki törenler Cumhuriyet Bayramı organizasyon ve yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Kaymakam Mustafa Altıntaş, Garnizon Komutanı Namık Kemal Çil, Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, dereceye giren öğrencilere ödül, madalya ve kupalarını vererek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Tören Alanında Atatürk Portresinin Olmaması Tepki Çekti

Tören programı esnasında, tören alanında Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün portresinin olmayışı törene katılanların dikkatinden kaçmazken. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan protokolün yanına giderek durumu kendilerine izah etti ve tepkisini gösterdi. 

Bayrak ve resmi geçitle sona eren gündüz programı akşam da devam edecek. Saat 19:00'da Stadyum önünden başlayacak olan "Fener Alayı" yürüyüşü yapılacak. Saat:20:30'da da Asım Kocabıyık Kültür Merkezinde 93.Yıl Cumhuriyet Konseri verilecek.

 

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2016, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28