banner47

Hayra Motor Şerre Fren Olabilmek

Saadet Partisi Bursa Millet Vekili Adayı Sedat Özmen belediye başkanı adayı olduğu dönemdeki siyasi partilerin vaatlerini ve Gemlik’in gelmiş olduğu noktayı değerlendirdi.

Hayra Motor Şerre Fren Olabilmek
banner3

Özmen, Gemlik’in gelmiş olduğu noktadan çok üzüntü duyduğunu belirterek sözlerine devam etti. Kumla’da yaşanmış olan sel felaketinden dolayı Kumla halkına geçmiş olsun dileklerini iletti. Böyle bir felakete önlem alınmamasını belediye meclisindeki bütün partilerin sorumludur. Seçim vaatlerinde dere yataklarının temizlenmesi, teknolojik yatırımlarla belediyenin çevresinin değişmesi gibi vaatleri olan MHP’nin muhalefette sadece futbolda devreye girdiğini görüyoruz. Biz spora karşı değiliz ama halkın acil ihtiyaçları şuan futbol değil. Şuan ülkemizde büyük kulüplerin bile borçları yüzünden ne durumda olduklarını görüyoruz. Halkın spor yapmasını istiyorsak ilk olarak ana caddelere çizilmiş olan sarı çizgileri kaldırıp oraları bisiklet yoluna çevirip halkın şehir içinde iş yerine bisikletle gitmesi sağlanabilir. Hem trafik sorunu ortadan kalkar. Bu sayede halkımızın spor yapması trafik kirliliği ve çevre kirliği önlenmiş olur. Önceden halkımızı otopark mafyaları soyardı şimdi bunu belediye yapıyor ve buna iki muhalefet parti de sesini çıkartmıyor.

Futboldaki resmi kumarın iddia adı altında oynatıldığını belirten Özmen buda halkımızı çıkmaza sürüklemektedir ve geçim sıkıntısı çeken aile yapısına zararlar vermektedir. 2014 yılında futbola harcanan bütçe aç insanları nasıl doyururuz nasıl geçim sıkıntılarını gideririz nasıl üretime dâhil ederiz diye siyasilerin düşünmesi gerektiğini bizler söylerken bizim belediyemizdeki yöneticilerimizin futbol kulübüne başkanlık yapma istekleri de bizi üzmüştür. Barcelona’ya transfer olan milli yıldızımız diyorum, bizi memnun etmiştir ama bu yaz milli yıldızımız Arda resmi evli olmadığı bir bayanla resimlerini ve haberlerini izlemek zorunda kaldık birde çocuklarımızın model olarak seçtiğini düşünürsek, Çocuklarımızın ahlakı onlara nasihatte bulunarak değil,  onlara olumlu örnekler sunarak gelişir ve şekillenir. Bu da bize 13 yıldır mecliste bulunan partilerin belediyelerde olduğu gibi mecliste de yanlış işler peşinde olan Ak Parti’ye hayra motor şerre fren olamamışlardır. Zina yasasında olduğu gibi, Rtük’ün görevini yapmadığı gibi birçok örnek sayabiliriz.

Katırlı halı sahasının haberinin CHP tarafından yapılıp ve halı sahanın dere yatağında oluşunun ve bunu bir vatandaş gibi bizim vergilerimiz tarafından yapıldı diye belirtilmesi de gerçekten bizi çok düşündürmüştür. Halkın söylemesi gerekenleri meclis’teki bir parti söyleyince bize de bu soruyu sormak düşmektedir. Bu halı sahanın dere yatağına yapılma kararı alınırken siz mecliste değil miydiniz? Ülkemizde köyler yanlış tarım politikaları yüzünden genç nüfusun göç ederken siz mecliste değilmiydiniz? Köy okulları kapatılıp 6 yaşındaki küçücük çocuğun oyun oynaması gereken vaktini serviste geçirmesini sağlayan taşımalı sisteme geçerken mecliste değilmiydiniz? Her ile stadyum yapılırken bu stadyum maliyetiyle 500 kişinin çalışabileceği teknolojik tesisler yapılıp işsizlik düşürülemezmiydi, bu şekilde batıya olan göç durdurulamazmıydı, herkes doğduğu yerde doyması sağlanamazmıydı?

Ak parti belediyesinin de vermiş olduğu seçim vaatlerini gerçekleştiremeyerek sürekli reklam giderlerine para harcaması nerede üretim yapan bir topluluk varsa hep sıkıntıda bırakması. Halktan uzaklaşmış bir belediyecilik anlayışı yürütüldüğü görülmektedir. Konuyu uzatmadan iki konuyu soru işaretiyle bitirmek istiyorum. Seçim beyannamenizde Gemlik’e sanayi sitesi projesi vardı, bunun yerine mevcut sanayi sitesinin zor durumda olan esnafından çöp vergisi alındığı halde çöpünüzü kendiniz atın diyerek esnaf zor durumda bırakılmamış mıdır? İkincisi de zeytin üreticilerinin ilaçlama yaparken tankeri dolduracak su bulmak için kilometrelerce yol gitmeleri ve traktörün su ile gitmediğini belirterek, üreticiden ne istiyorsunuz? Diyerek sözlerini tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2015, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28