banner47

Gemlik’te Kabotaj Coşkusu

Türk Karasularında Kabotaj hakkının tanınmasının 91. Yıldönümü Gemlik’te de çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Gemlik’te Kabotaj Coşkusu
banner3

Türk Karasularında Kabotaj hakkının tanınmasının 91. Yıldönümü Gemlik’te de çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Atatürk Anıtında çelenk sunumu ve saygı duruşu ile başlayan etkinlikler kapsamında deniz şehitleri için hazırlanan çelenk denize bırakıldı. Deniz Topluluğu öğrencileri ve Gemlik Yelken Kulübü, U.Ü. Gemlik Yerleşkesi önünde temizlik çalışması yaparken, Kumla İskelesinde düzenlenen deniz sporları şenliği de yoğun ilgi gördü.

Törenlere Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Garnizon Komutan vekili Albay Aziz Sevimli, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Liman Başkanı Mustafa Asım Sulu, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Barış Bozkurt, İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı, Ak Parti Gemlik İlçe Başkan Vekili İsmail Topkaç katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Liman Başkanı Mustafa Asım Sulu yaptı. “Bir devletin, kendi limanları arasında deniz ticareti konusunda tanıdığı ayrıcalığa kabotaj adı verilir” diye konuşan Sulu,  “Bu ayrıcalıktan yalnızca yurttaşlarının yararlanması, millî ekonomiye önemli bir katkı sağlayacağından, devletler yabancı bandıralı gemilere kabotaj yasağı koyma yoluna gitmişlerdir. Bazı uluslararası sözleşmelerde de kabotaj yasağı koyma yetkisine ilişkin hükümler yer alır. Türkiye 350 yıllık kabotaj hakkından yoksunluğu 1 Temmuz 1926’da yeniden elde etmiştir” dedi.

Zeycan Römorkörü ile denize açılan protokol üyeleri, öğrenciler ve davetliler, çeşitli ikramlarla Kabotaj Bayramını kutladılar. Gemlik Körfezi turu yapan protokol üyeleri ve davetliler, deniz şehitleri çelenginin denize bırakılma törenini izlediler.  Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Garnizon Komutan Vekili Albay Aziz Sevimli, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete ve Liman Başkanı Mustafa Asım Sulu çelengi denize bıraktılar.

Kumla iskelesinde yapılacak deniz yarışlarıyla devam edecek olan etkinlikler, akşam saatlerinde mehtap turu ile son bulacak. 

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2017, 08:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28