banner47

Kumla Otobüsleriyle İlgili İlk Açıklama Geldi

Pazar günü öğleden sonra GemlikLife Facebook Sayfası'nda Kumla Otobüsleri ve Kumla'nın yol sorunları ile ilgili yapılan canlı yayın sonrası ilk açıklama 94 Nolu S.S. Küçük Kumla Sahil Boyu Minibüs ve Otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nden geldi.

Kumla Otobüsleriyle İlgili İlk Açıklama Geldi
banner3

Pazar günü öğleden sonra GemlikLife Facebook Sayfası'nda Kumla Otobüsleri ve Kumla'nın yol sorunları ile ilgili yapılan canlı yayın sonrası ilk açıklama 94 Nolu S.S. Küçük Kumla Sahil Boyu Minibüs ve Otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nden geldi.

GemlikLife tarafından yapılan canlı yayında Gemlik Meydanı'ndaki duraktan başlayarak, tek geçişlik bilet fiyatı, otobüslerdeki yoğunluk ve Kumla'daki bozuk yollar gündeme getirilmişti. 

Bilet fiyatları ve otobüslerdeki yoğunluklara değinen 94 Nolu S.S. Küçük Kumla Sahil Boyu Minibüs ve Otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Ünal, GemlikLife'a özel açıklamalarda bulundu.

Ünal yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi :

"Öncelikle Manastır, Kumla, Karacaali ve Narlı otobüslerinin kalkış durakları meydan projesi kapsamında değiştirildi. Şu anda tüm yolcular aynı duraktan otobüslere binmektedir. Duraklardaki yoğunluğun asıl sebebi budur. Otobüs durakları ilerleyen zamanlarda farklılık gösterecektir. Manastır ve Kumla otobüslerinin durakları farklı olacaktır. Kumla için bu yoğunluk diğer seferlere göre daha da farklılık göstermektedir. Çünkü Kumla yaz sezonunda ciddi bir nüfus artışı yaşamaktadır. Biz de kooperatifimiz olarak ve Burulaş'la yaptığımız çalışmalar sonrasında ek seferler koyarak bu konuya çözüm üretmeye çalıştık. Şu anda toplamda 17 araçla seferler yapılmakta, her aracın birden fazla yedek aracı bulunmakta. Fakat Kumla özellikle hafta sonları nüfus yoğunluğunun artmasından dolayı ciddi bir trafik sorunuyla da karşı karşıya, özellikle akşam saatlerinde trafik neredeyse durma noktasına gelmektedir, bu sebeple yedek seferler ve o an çalışan seferlerde de aksaklıklar meydana gelebiliyor. Buna bizim yapabileceğimiz hiç bir şey yok. Bu konuda Gemlik Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri de ellerinden geleni yaparak trafiği rahatlatmaya çalışıyor, ama yoğunluk o kadar fazla ki tüm çabalar sonuçsuz kalıyor."

Tek Geçişlik Kart Pahalı Ama Formülü Var

Tek geçişlik otobüs kartlarının fiyatlarının artmasının da gündeme gelmesinin ardından bu konuya da açıklık getiren Ünal, "Normalde 2,80TL olan Kumla seferini tercih eden ve tek geçişlik kart alan yolcular 4,00TL ücret ödüyor. Fakat bu uygulamanın yapılmasının asıl nedeni, otobüs kartını doldurmayan veya otobüs kartı almayan yolcuların otobüslere ücretsiz binmesini engellemek. Bu uygulama sadece caydırıcı olması için sürdürülüyor. Çünkü bazı yolcular otobüs kartı almayarak veya kartını doldurmayarak ücretsiz olarak yolculuk yapmaya çalışmaktalar. Tek geçişlik kartlar ise bu yüzden 4,00TL gibi bir ücrete satılmaktadır. Fakat bu kartı almak yerine normal kart alarak, kartlarını doldurabilirler, daha sonrasında kartı bir daha kullanmayacaklarsa bu kartı iade edebilirler." dedi.

Bir Çok Değişiklik Kumla'da Yapılıyor

Ünal açıklamalarında; "Altyapı ile ilgili çalışmalar bitti yolların yapımıyla ilgili çalışmalar başladı. Gemlik Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi bu konuda 40 yıldır yapılmayanları yapıyorlar. Örnek olarak plajda yer alan beton yapının bile kaldırılması Kumla için yapılanlara güzel bir örnektir. Çok yakın bir zamanda otobüslerimiz ise değişecektir. Tamamen Gemlik Halkı'nın konforu için otobüslerimiz klimalı olarak değişecek, sıfır araçlarımız seferlerine başlayacak. Bu konuda desteklerini esirgemeyen ve bu konuların yakından takipçisi olan Gemlik Belediye Başkanımız Sayın Refik Yılmaz'a da ayrıca teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2017, 08:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER