banner47

Hayvanseverlerden "Kanlı Yasa Tasarısına Hayır!"

Bursa bölgesindeki hayvansever derneklerinin birlikte organize ettiği “Katliam yasa tasarısı istemiyoruz”  etkinliği önceki gün Gemlik iskele meydanında yapıldı.

Hayvanseverlerden
banner3

Bursa bölgesindeki hayvansever derneklerinin birlikte organize ettiği “Katliam yasa tasarısı istemiyoruz”  etkinliği önceki gün Gemlik iskele meydanında yapıldı.

Bursa Hayvanlarla Yaşam Derneği, Canlar İçin Mücadele Platformu, Orhangazi Hayvanları Koruma Derneği, İznik ve Mudanya ilçelerinden hayvan hakları aktivistleri katıldığı basın açıklamasına Gemlik’li hayvanseverlerde ilgi gösterdi.

Gemlik polisinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı gözlenen basın açıklaması olaysız ve sakin bir şekilde son bulurken, hayvanseverler taleplerini haykırdılar.

Hayvansever bir bayanın okuduğu basın açıklamasında, 5199 sayılı hayvanları koruma kanununda değişiklik yapılması için Orman ve su işleri bakanlığınca hazırlanan. özellikle sokak hayvanları için sürgün ve ölüm içeren yasa tasarısı, katliamlara sebep olmadan çekilmeli ve yeniden hazırlanması gerektiği vurgulandı.

Taleblerini sıralayan hayvanseverler, bu tasarının STK’lar akademisyenler, veteriner hekimler ve odaları, Baro hayvan hakları komisyonlarınında katılımı ile tekrar görüşülüp, çözüm odaklı olarak ve sokağın gerçeklerine, eko dengeye, vicdani ve insani koşullara uygun olarak yeniden hazırlanması gereklidir diyen hayvanseverler, mevcut yasada tüm belediyelerin kısırlaştırma ve bakım merkezi kurma hükmü varken, değişiklik tasarısının 8. maddesinde nufusu 100 binden az olan 970 ilçe belediyesinde kısırlaştırma merkezi kurulması gerektiği bildirildi.

Topluluk okuduğu basın açıklamasının ardından ellerindeki pankartlarla kısa bir yürüyüş yaptıktan sonra sessizce dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2017, 05:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28