banner47

Yağlı Direkte Kıyasıya Mücadele

Türk Karasularında Kabotaj hakkının tanınmasının 91. Yıldönümü kutlamaları Kumla'da çeşitli yarışlarla devam etti.

Yağlı Direkte Kıyasıya Mücadele
banner3

Türk Karasularında Kabotaj hakkının tanınmasının 91. Yıldönümü kutlamaları Kumla'da çeşitli yarışlarla devam etti.

Sabah Atatürk Anıtında çelenk sunumu ve saygı duruşu ile başlayan etkinlikler kapsamında deniz şehitleri için hazırlanan çelenk denize bırakıldı. Deniz Topluluğu öğrencileri ve Gemlik Yelken Kulübü, U.Ü. Gemlik Yerleşkesi önünde temizlik çalışması yaparken, Kumla İskelesinde düzenlenen deniz sporları şenliği de yoğun ilgi gördü.

Kumla İskelesi'nde 100 metre serbest stilde yüzme yarışları, 200 metre serbest stilde yüzme yarışları, kürekli tekne yarışları, denizden tabak çıkarma yarışı, yağlı direkten bayrak alma yarışı ve yelken yarışları yapıldı.

Yarışmalarda en renkli görüntüler yağlı direk üzerinde yürüyerek direk sonundaki bayrağı alma yarışı oldu. Bayrak için bir çok yaş gurubu kıyasıya mücadele ederken, yaklaşık bir saat sonunda kazanan belli oldu. Yağlı direkten bayrak alma yarışının kazananı Mustafa Kıvanç Bahtiyar, yarışmayı izleyenlerden uzun süre alkış aldı.

Yarışmaların sonunda her yarışmanın birincisi, ikincisi ve üçüncülerine madalya ve çeyrek altın hediye edildi.

Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı Barış Bozkurt, Borçelik İdari İşler Yöneticisi ve Gemlik Yelken Kulübü Başkanı Serdar Özkaleli kazananları tebrik ederken, hediyelerini takdim ettiler.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2017, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28