banner47

Gemlik Rotary ve Rotaract Afet Eğitimi Aldı

Gemlik Rotary ve Gemlik Rotaract Kulüplerinin ortak toplantılarındaki konukları Bursa Mahalle Afet Gönüllüleri'ydi.

Gemlik Rotary ve Rotaract Afet Eğitimi Aldı
banner3

Gemlik Rotary ve Gemlik Rotaract Kulüplerinin ortak toplantılarındaki konukları Bursa Mahalle Afet Gönüllüleri'ydi.

Bursa Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yumru ve Yönetim Kurulu üyelerinin konuk olarak katıldıkları toplantıda, Gemlik'te olası deprem ve depremde neler yapılmalı konuları konuşuldu. Gemlik Rotary Kulübü Başkanı Nilüfer Toprakçı ve Gemlik Rotaract Kulübü Başkanı Fikret Bekmezci katılımları ve verdikleri eğitimlerden dolayı MAG'a teşekkür ederken, Gemlik Rotary ve Rotaract Kulüpleri olarak MAG ile birlikte ortak projeler yapacaklarını ifade ettiler.

Bursa Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği Başkanı Yusuf Yumru'da kendilerini ağırlayan ve afet bilinci konusunda eğitim alan Gemlik Rotary ve Gemlik Rotaract Kulüplerine teşekkür etti.

Yumru, afet durumunda insanın en temel refleksinin hayatta kalmak ve sevdiklerini kurtarmak olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Gemlik birinci derecede bir deprem bölgesidir. Bu sebeple MAG olarak elimizden geldiğince Gemlik'i ve Gemliklileri bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Ama yeteri kadar destek gören bir dernek değiliz. Daha çok kişiye erişmeye çalışmak daha çok profesyonel eğitim vermek için Gemlik'i depreme hazırlayabilmek için bazı desteklere ihtiyacımız var. "

" Marmara Bölgesi'nde beklenen, Gemlik'i ve İstanbul'u etkileyecek olan depreme hazırlanmak, zararlarını azaltmak için çalışmaları hızlandırmamız gerekir. Bu bölgede oluşacak depremden Türkiye nüfusunun üçte biri etkilenecektir. Türkiye'nin nitelikli sanayisi ve önemli bir nüfus yoğunluğu tehdit altında kalacaktır. 1999 Gölcük depreminden sonra geçen 17 yılda verilen destekler, merkezi ve yerel yönetimler olarak azalmıştır. Son günlerde kendiliğinden yıkılan binalar durumun ciddiyetini göstermektedir."

Mahalle afet gönüllülerine yerel yönetimlerin sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Yumru, şöyle devam etti:

"Yaptığımız tartışmalar sonucunda olası depremde mahalle afet gönüllülerinin önemi bir kez daha vurgulanmış ve vazgeçilmez olduğundan hareketle örgütlenmemizin geliştirilmesi için desteklerin arttırılması saptanmıştır. Bu doğrultuda yerel yönetimlerin mahalle afet gönüllülerinin çalışmalarını sürdürebilmeleri için her türlü desteği vermelerinin önemli olduğu konusunda görüş birliğine varılmıştır."

Eğitim ve konuşmaların ardından Gemlik Rotary Kulübü Üyeleri, Gemlik Rotaract Kulübü Üyeleri ve Bursa MAG Üyeleri birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2017, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER