banner47

Hz. Ali Mescidi Temeli Atıldı

Gemlik Belediyesi tarafından yapılacak olan Hz. Ali Mescidinin temeli düzenlenen törenle ve dualarla atıldı.

Hz. Ali Mescidi Temeli Atıldı
banner3

Gemlik Belediyesi tarafından yapılacak olan Hz. Ali Mescidinin temeli düzenlenen törenle ve dualarla atıldı. Sosyal Yaşam Merkezi ve Ticaret ve Sanayi Odası Merkezi ile Gemlik Adliyesi’nin yanında bulunan Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Parkı’nda düzenlenen temel atma töreni büyük ilgi gördü. Hz. Ali Mescidi Temel atma törenine Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran ve İlçe Müftüsü Muammer Turan’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Avcı, Kadir Erol ve Vedat Büyükgölcigezli ile birlikte belediye daire müdür ve amirleri de törende yer aldılar.

Kuran Tilaveti ile başlayan Hz. Ali Mescidi Temel atma töreninin açış konuşmasını Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Muhsin Pusmaz yaptı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a ve ekibine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Pusmaz, 135 metrekarelik alan üzerine yapılacak olan mescidin, bölgedeki önemli bir ibadet açığını kapatacağını söyledi. İlçe müftüsü Muammer Turan’da konuşmasında, Gemlik Belediyesi öncülüğünde geçtiğimiz yıl da Hz. Ömer Mescidinin temelinin atıldığını hatırlatarak, sırada Hz. Ebubekir ve Hz. Osman mescitlerinin bulunduğunu söyledi. Dini ve tarihi konuşmalar ile konuşmasını renklendiren İlçe Müftüsü Muammer Turan, Hz. Ali Mescidinin ilçenin 59. Camii olacağını belirterek, 58. Camisi olan Ayşe-Ziver Karataş camiinin 16 Aralık tarihinde ibadete açıldığını anımsattı.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, sosyal yaşam merkezi düğün salonu, ticaret ve sanayi odası, adliye binası ve Gemlik Belediyesi’nin bulunduğu bölgede önemli bir ihtiyacın giderileceğini ifade ederek, 2017 yılının bir kez daha atılım ve yatırım yılı olacağını vurguladı. Bu yıl içinde çok sayıda temel atılacağını ve açılışlar yapılacağını kaydeden Refik Yılmaz, park içine mescit yapılıyor eleştirilerine de oldukça çarpıcı bir yanıt verdi. “Yeryüzünün her yeri Allah’ındır” diye konuşan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Bu güzel yerlere bizler de camiler, mescitler, sağlık ocakları, okullar ve sosyal tesisler yapacağız. Gemlik halkı en iyisini, en güzelini hak ediyor. Daha yaşanabilir, daha güzel bir Gemlik için atılım ve yatırımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

İlçe Müftüsü Muammer Turan’ın okuttuğu duaların ardından temele ilk harç için butona basıldı. Temel atma sonrasında vatandaşlara etli pilav ve ayran ikramında bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2017, 06:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28