banner47

Feyziyeliler Köy Gününde Buluştular

Gemlik Feyziye köylüleri geleneksel köy gününün 20. Sinde bir araya geldiler. Gemlik’in en güzel doğa harikalarından mesire alanı da olan Karagöl mevkiinde yapılan köy günü Feyziyelilerin haricinde, protokol ve siyasilerden de ilgi gördü.

Feyziyeliler Köy Gününde Buluştular
banner3

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan şenlikler Türkiye’nin bir çok yerinde meydana gelen terör saldırılarında şehit olan polis  askerlerimiz  için mevlid okunarak başlanıldı.

Köy gününe Kaymakam Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Bursa milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Ak Parti ilçe başkanı Zafer Işık, sivil topum örgütlerinin temsilciler, belediye Meclis üyeleri ve Gemlik dışında yaşayan Feyziye köylüleri katıldılar.

Karagöl Mesire alanının atıl durumundan bu güne getirilmesinde gösterilen çabaları değerlendiren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, gerek büyükşehir  belediyesi, gerek Gemlik Belediyesinin köy halkı ile organizeli çalışmalar sonucu Karagöl’ün bugün bu hale geldiğini söyledi. Köy günlerinin önemine değinerek sözlerini sürdüren Yılmaz, Feyziye köyülerinin gerek ilçemize gerek ülkemize katkılarını da dile getirdi.

Yılmaz’ın ardından konuşan Kaymakam Altıntaş ise uzun yıllar bir arada yaşayan köylülerin belirli aralardan sonra yine bir arada toplanıp, değerlerini, kültürlerini yeniden yaşamaları, gelecek nesillere bu kültürü aktarmakta önemli yer tutar, gününüzün uzun yıllar devam etmesini temenni ediyorum dedi.

Feyziye köyü Kalkındırma derneği yöneticilerinden Fehmi Arslan’da yaptığı açıklamada, ülkemizin zor günlerden geçtiğini, yaşanan terör saldırılarından dolayı bu yılki köy günlerini Mevlid-i şerif eşliğinde şehitlere dua edilerek yaplıdığının altını çizdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2015, 08:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER