banner47

Cihatlı Mahallesine Çok Yakışacak

Gemlik Belediyesi’nin “Gençler Bizim Geleceğimizdir, Geleceğimize Yatırım Yapıyoruz” sloganıyla projelendirdiği Gençlik Merkezleri ardı ardına açılıyor.

Cihatlı Mahallesine Çok Yakışacak
banner3

Kurtul ve Engürücük Mahallelerinde açılışları yapılan Gençlik Merkezleri, Umurbey Mahallesinden sonra Cihatlı Mahallesinde de hizmete girdi. Mahalle statüsüne dönüşmeden önce Köy Hizmet Merkezi olarak kullanılan binayı restore eden Gemlik Belediyesi, Cihatlı Mahallesi çocuk ve gençlerine yönelik görkemli bir Gençlik Merkezi haline getirdi. Gençlik Merkezinde, Satranç, Bilardo, Langırt masalarının yanı sıra, Masa Tenisi ve Okuma Bölümleri ile toplantı salonları bulunuyor.Cihatlı Mahallesi Gençlik Merkezi açılışına Ak Parti Bursa Milletvekili İsmet Su ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Müdür ve Amirlerinin yanı sıra çok sayıda davetli ve Cihatlı Mahallesi halkı katıldı. Cihatlı Mahallesi Muhtarı İsmail Altay, Gemlik Belediyesi’nin Mahalle Statüsüne dönüştürülen Köylere getirdiği hizmetler adına teşekkür ederek, Cihatlı Mahallesinin marka değerinin yükseltilmesinde de Refik Yılmaz başkanlığındaki Belediye yönetiminin büyük destekleri olduğunu ifade etti. Bozulan köy yolları ile ilgili beklentileri de anlatan Muhtar İsmail Altay, parke taşı ve kaldırım döşeme çalışmaları, Bölge Hastanesinin temelinin atılması, Mahalle Meydanı düzenlemesi ve Gençlik Merkezi çalışmaları adına Refik Yılmaz’a teşekkür etti.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, “Cihatlı Mahallesi daha yaşanabilir bir kent olacak. Bu Mahalleye güzel bir kent inşa edeceğiz” diye başladığı konuşmasında, ilk etap TOKİ çalışmalarının tıpkı Bölge Hastanesi temel atma hizmeti gibi Cihatlı Mahallesi sınırlarından başlayacağını müjdeledi. 1 100 konutluk TOKİ proje çalışmalarının yürüdüğüne dikkat çeken Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Yer devri projeleri hazır. Bu yıl içinde temeli atacağız” dedi. “Şehirde ne varsa köylerde de od olacak” sloganıyla yola çıktıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, her köye meydan, spor tesisi, futbol sahası, gençlik merkezleri gibi önemli yatırımlar yaptıklarını anımsatarak, TOKİ projesi kapsamında yapılacak çalışmalarda da Cihatlı Mahallesinin okul, sağlık tesisi, spor tesisi ve futbol sahasına kavuşacağını vurguladı.Ak Parti Bursa Milletvekillerine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ekibine uyumlu çalışma, yatırım ve destekleri adına teşekkür eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Ne kadar hizmet ve yatırım üretebilirsek, o kadar bahtiyar oluruz” diye konuşmasını tamamladı.

Ak Parti Bursa Milletvekili İsmet Su da Gemlik Belediyesi’nin çalışmalarından övgüyle bahsederek, Ak Parti’nin “Durmak Yok Hizmete, Yola Devam” sloganının en güzel örneklerinin Gemlik’te dikkat çektiğini söyledi. Hükümet Kurma ve Koalisyon çalışmaları hakkında da bilgiler veren İsmet Su, Hükümet çalışmalarının ciddiyetine vurgu yaptı. “Bir anda aldım sattım demekle olacak bir iş değil” diye konuşan Bursa Milletvekili İsmet Su, Türkiye’yi sevenlerin de, Türkiye’ye düşman olanların da Hükümet kurma çalışmalarını yakından izlediğine atıfta bulunarak, “Bu çok ciddi hatta dünya meselesidir” diye konuştu. Çalışmaların olumsuz olması halinde millete müracaat etmeye hazır olduklarını savunan Ak Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, Mahalle statüsüne dönüşen eski köylerin de yerel yönetim yatırımlarıyla daha da güzelleşip, zenginleştiğini sözlerine ekledi.

Hizmete giren Cihatlı Gençlik Merkezinde çocuk ve gençlerle masa tenisi ve bilardo oynayan İsmet Su ve Refik Yılmaz, mahalle halkıyla da sohbet ettiler. Burada köy yolunun sorunu hakkında bilgi veren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ne kadar yapılırsa yapılsın, bölgedeki taş ocağı ve bu taş ocağından çıkan kamyon ve Tır’lar nedeniyle bozulan Cihatlı Mahallesi yolunun takipçisi olduklarını kaydetti. Taş Ocağı işletmecisinin 8 metre genişliğindeki yola sıcak asfalt dökme ve tamir etme sözü verdiğini anlatan Refik Yılmaz, bu sözü yerine getirmeyen işletmeciye son ihtarın çekileceğini vurguladı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, verilen zararın 100 bin kişiye ödetilemeyeceğini ifade ederek, gerekirse ruhsat iptaline kadar gidebileceklerini bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2015, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER