banner47

GemlikLife Yeni Kaymakam Altıntaş'ı Makamında Ziyaret Etti

Genel yayın yönetmenimiz Feyzi Sarıkaya ve sorumlu yazı işleri müdürümüz Oğuzhan Obuz Gemlik'e yeni atanan kaymakamımız Mustafa Altıntaş'ı makam odasında ziyaret edip, kendilerine çiçek takdim ettiler.

GemlikLife Yeni Kaymakam Altıntaş'ı Makamında Ziyaret Etti
banner3

Genel yayın yönetmenimiz Feyzi Sarıkaya ve sorumlu yazı işleri müdürümüz Oğuzhan Obuz Gemlik'e yeni atanan kaymakamımız Mustafa Altıntaş'ı makam odasında ziyaret edip, kendilerine çiçek takdim ettiler.

Gemlik'e geçtiğimiz hafta atanan Kaymakam Mustafa Altıntaş görevine başladı.İçişleri Bakanlığı’nın Yaz Kararnamesi ile Gemlik Kaymakamı Cahit Işık’ın Edirne Vali Yardımcılığına atanmasından sonra, bu göreve Konya Karatay İlçesi Kaymakamı Mustafa Altıntaş getirilmişti.

Geçtiğimiz günlerde eski Kaymakam Cahit Işık veda ziyaretlerini tamamlamasından sonra görevinden ayrılmıştı.Yeni Kaymakamımız Mustafa Altıntaş, Perşembe günü öğleden sonra makamına gelerek görevine başladı.Geçtiğimiz hafta Kaymakamlıkta görevli daire müdürleri ile bir toplantı yapan Altıntaş, çalışma arkadaşlarıyla tanıştı. Altıntaş’ın tüm kamu görevlilerinin vatandaşların işlerini hızlı bir şekilde yerine getirmesini,halka karşı güler yüzlü olunmasını istediği bildirildi.

Genel yayın yönetmenimiz Feyzi Sarıkaya ve sorumlu yazı işleri müdürümüz Oğuzhan Obuz, Kaymakam Mustafa Altıntaş’ı makamında ziyaret ederek, çiçek takdim edip başarılar diledi.

Altıntaş, yaptığı açıklamada, “Konya gibi biri hoşgörü diyarından Gemlik’e geldim. Güzel bir ilçede göreve başlamanın heyecanını yaşıyorum. Gemlik'in daha da güzelleşmesini sağlamak için katkıda bulunacağım. Beraberce bunu başaracağımızı sanıyorum. Genciyle, yaşlısıyla birlikte olacağız.  Her şeyin eğitimle başladığının bilincin de olarak görev yapacağız. Amacım, bana verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmektir. Sizler gibi değeli basın yayın kuruluşları ile birlikte Gemlik için çabalayacağız halkın sorunlarını bize en iyi şekilde aktaracağınızı ümit ediyorum. Genç ve dinamik yöneticilersiniz sizinle başarılı olacağımızı düşünüyorum. Toplamda 35 yıllık yöneticiyim. Bu tecrübelerimden yararlanacağım.” dedi.

Sarıkaya; " GemlikLife Ekibi Olarak Mülki Amirlere Destek Olacağız"

Kaymakam Altıntaş'ın açıklamaları üzerine basın yayın kuruluşu olarak üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getireceğimizden şüpheniz olmasın diyen genel yayın yönetmenimiz Feyzi Sarıkaya, "Göreceksiniz sayın kaymakamım Gemlik'in tüm sorunlarını, tüm isteklerini en iyi şekilde kamuoyu ve sizle paylaşan en iyi basın kuruluşu olacağız"dedi.

GemlikLife Okuyucuları ve Sosyal Medya Hesaplarındandan Gelen Sorular

Sarıkaya, sosyal medya hesaplarımızdan, maillerden ve özel mesajlardan Kaymakam Mustafa Altıntaş'a gelen soruları yöneltti.

-Mustafa Altıntaş Kimdir?

-"1954 yılında Şereflikoçhisar ilçesinde dünyaya geldim. Altıntaş, İlkokulu Şekerköy ilkokulunda, ortaokulu Haymana’da okudum. Ankara Öğretmen Okulu yatılı sınavını kazanarak lise öğrenimini tamamladıktan sonra, Siyasal Bilgiler Fakültesine girerek, 1979 yılında mezun oldum. Aynı yıl İçişleri Bakanlığının açtığı sınavı kazanarak Çorum’a Kaymakam adayı olarak atandım. 1982 yılında da Sinop’un Erfelek ilçesine Kaymakamı oldum.Daha sonra sırasıyla 1985 Şanlıurfa Bozova’da Kaymakam, 1987 Ağrı’da Vali yardımcılığı yaptım. 1989 yılında Bakanlıkça ABD’nin Texas Eyaletine bir yıllığına mesleki bilgi ve dil eğitimi için gönderildim.Eğitimden sonra 1991’de Ürgüp, 1993’de Silifke, 1997’de Kırıkhan ve 2002 yılında da Altındağ’da Kaymakamlık görevinden sonra İstanbul Vali Yardımcılığına atandım.Orta Asya Türk lehçelerini anlıyor ve hepsini konuşabiliyorum."

-En çok gelen mesajlardan birisi hiç şüphesiz Gemlikspor,

- Gemlikspor Taraftarlar Derneği ve Gemlikspor taraftarlarından gelen sorulardan birisi şu ; "Gemlikspor camiası olarak sayın kaymakamımıza hoşgeldin diyor görevinde başarılar diliyoruz. Umarız yeni kaymakamımız sporu ve futbolu seven birisidir. Gençlere ve spora bakış açısı nedir? Halk içerisinde mi olacak yoksa makam odasında mı oturacak.?

- "Bizim görevimiz toplumun hangi kesiminde sıkıntı varsa onunla ilgilenmektir, bir sorun problem varsa bu sorunlara çare aramaktır. Şu anda spor, toplumumuzda birlikteliği, beraberliği, saygıyı, sevgiyi, kardeşliği, kötü alışkanlıkları engelleyen önemli bir etkinliktir. Futbol sadece sporun bir dalı. Gemlik'te beni en çok sevindiren konu, bir tek futbolda değil diğer branşlarda da oldukça yüksek bir başarı söz konusu. Gemlik'te spora ve sporcuya yönelik desteğin artacağını düşünüyorum, çünkü çok fazla spor kulübü, çok ciddi oranlarda sportif başarı mevcut. Bu Gemlik'in potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunun bir göstergesidir. Gemlikspor konusunda da bizim üzerimize düşen görev ne ise onu yapmak için hazırız. Gerektiğinde makamımızda oturacağız, gerektiğinde Gemliksporun maçlarında tribündeki yerimizde olacağız.  Böylelikle hem sosyal yaşam hem de devletin işleri yürüyecektir. "

-En çok gelen sorulardan birisi yine spor ile ilgili. Daha önceki son iki kaymakamımız da Galatasaray taraftarıydı. Yeni kaymakamımız hangi takımın taraftarı?

- "Bende bir Anadolu takımı taraftarıyım. Gençlerbirliği takımının taraftarıyım."

-Kaymakamımız Gemlik'in en çok neresini beğenmiş geldiği günden bugüne ?

-" Gemlik'in aslında her yeri çok güzel diyebilirim. Fırsat buldukça emniyet müdürümüz, jandarma komutanımız ile birlikte sürekli gezmeye köylere, mahallelere gitmeye çalışıyoruz, Gemlik'i baştan aşağı tanımaya çalışıyorum ama şurası daha güzel diyebilmem için önce her yerini görmem lazım ama daha tam olarak Gemlik'i bilmiyorum gizli güzelliklerinin olduğunu söylüyorlar, ama vatanımızın her yeri bizim için çok güzel ve çok değerli. Ama şunu söyleyebilirim, Gemlik yeşillik ve deniz olarak gerçekten çok güzel ve çok değerli bir ilçe. Ayrıca bu kadar güzel denizde sahil çalışmalarını ve turizm çalışmalarına biran önce başlayıp Gemlik'e yakışır bir sahil yapmamız gerekiyor."

-Bir çok il ve ilçede görev yapmışsınız göreviniz süresince meslek hayatınızda çok fazla zorluklar yaşadınız mı?

-" Ben köyde doğup köyde büyüyen bir anadolu insanıyım. Her türlü zorluğu ve güzelliği hep bir arada yaşadım. Elbette ki zorlandığımız sıkıntıya düştüğümüz zamanlarımız oldu olmadı değil. Ama bunlar olur eğer her şey çok düzgün giderse her şey çok fazla olumlu olursa orda bir sıkıntı olduğunu düşünürüm. Göreve başladığım günden bugüne görev yaptığımız şehrin görev yaptığımız yerin bir parçası olmak için çalıştım. Görev yaptığım yerin gelişmesi ve kalkınması için bir çok olumlu projeye imza attık. Gemlik içinde başta eğitim olmak üzere bir çok konuda eksiklikleri gidermek için çalışacağız.

-Gemlik'te gerçekleştirmek istediğiniz projeler nelerdir ? Ne gibi değişiklikler yapmayı düşünüyorsunuz Gemlik'te

-" Birinci hedefimiz kesinlikle eğitim de başarının arttırılması olacaktır. Yoksul vatandaşlarımızın ve engelli vatandaşlarımızın dertlerine deva olmak için çalışacağız, Gemlik'in ekonomik değerlerine değer katmak için çabalayacağız, turizmin daha da gelişmesi için çalışmalarımız olacak. Kanunun bize verdiği görevleri tam anlamı ile yerine getireceğiz. Kolluk görevlerimizle siz değerli basın mensupları ile hep birlikte Gemlik'in gelişmesi için çalışacağız."

Sayın Kaymakamımız Mustafa Altıntaş'a tekrar görevinde başarılar dilerken, Gemlik'e hayırlı olmasını diliyoruz. Ayrıca, bize değerli vakitlerini ayırdıkları için de teşekkür ediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2015, 19:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28