banner47

AVM Belediye Binası Olsun Salı Pazarı Kalksın

Gemlik Belediye Meclisi tatil yapmadı. Ağustos ayını tatil ayı olarak belirleyen Gemlik Belediye Meclisi, gündem yoğunluğu sebebiyle tatil yerine oturumu tercih etti.

AVM Belediye Binası Olsun Salı Pazarı Kalksın
banner3

Dairelerden gelen havaleleri imar ve plan bütçe komisyonuna gönderen belediye meclisi, Eşref Dinçer Mahallesine yeni Pazar yeri kurulması ile ilgili teklifi de kabul etti. Dr. Ziya Kaya Mahallesinde Salı günleri kurulan açık Pazar yerinin, kapalı Pazar yeri bitiminde kaldırılmasıyla ilgili gündem maddesi ise hukuk komisyonuna sevk edildi. Ak Partili Turgut Durmaş, Yadigar Sönmez ve Vedat Büyükgölcigezli’nin yanı sıra MHP’li Kenan Çakır ve Cemal Kurt ile CHP’li Fatih Buluk’un mazeret belirterek katılmadığı Ağustos ayı oturumunda Gemlik Belediyesi ve Gemlik Kent Konseyi’nin 29 Ekim 2015 ve 1 Kasım 2015 tarihlerinde yapacağı Zeytin Festivali de masaya yatırıldı.

CHP’li Özgür Aksoy, Ulusal Bayram’ın gölgede kalmaması gerektiğini ifade ederek, Gemlik Festivali gibi değil, Gemlik zeytininin öne çıkacağı bir festivale onay verileceğini söyledi. MHP’li Mahmut Solaksubaşı’da, festivalin zeytinle alakası olmadığını savundu. Gemlik zeytininin tanıtımının Gemlik meydanında değil, Taksim’de, İzmir Kordonunda, Kızılay’da yapılması gerektiğini ifade eden Mahmut Solaksubaşı’na CHP’li Özgür Aksoy, hatta Akhisar Meydanında tanıtım yapılması görüşü ile destek verdi. Solaksubaşı, festivalin ulusal medya boyutuna da dikkat çekerek, tarihi Ayvalık Zeytin Festivali ile aynı tarihlere denk getirilmesini de eleştirdi. Kent Konseyi Başkanı Ak Partili Meclis Üyesi Mukaddes Serim’de, Gemlik Zeytininin Gemlik’te tanıtılacağını savunarak, festivalin hasat mevsiminde yapılmasına özen gösterdiklerini söyledi. Mukaddes Serim, 29 Ekim Cumhuriyet Kutlamalarına ayrı bir renk vermek istediklerini kaydederek, festivalle birleştirip, daha da coşkulu kutlamayı hedeflediklerini anlattı. Zeytin Festivali yapılması ve şartlı bağışların kabul edilmesi ile ilgili bu gündem maddesi, eleştirilere rağmen oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis üyesi Esra Özgül’ün evlenip, şehir dışına taşınmasından sonra istifası üzerine göreve gelen Ak Partili Fehmi Aslan için de oylama yapıldı. Gizli oyla yapılan seçimde Aslan’a 15 oy çıktı. Muhalefetten ise Fehmi Aslan’a boş oy çıktı. Yeni Meclis üyesi Fehmi Aslan, Esra Özgül’ün görev aldığı Belediyeler Birliği ve Çevre Sağlık Komisyonu gibi görevlerde de etkin sayıldı.

Katırlı Futbol Sahasının heyelan sonrasında zarara uğramasıyla ilgili muhalefet önergesi de tartışma yarattı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, kamu zararı olmadığını vurgulayarak, mevcut sahanın başka yere nakil edileceğini ve bölgenin de mesire alanı yapılacağını söyledi. MHP’li Osman Doğan ve Özgür Aksoy’un sert eleştirilerine, AK Partili Ömer Uslu’nun da, “Vicdanlarda kamu zararı var. Duyumlar aldık, burası heyelan bölgesiydi. Niye oraya yapıldı?” diye muhalefete destek vermesi dikkat çekti. MHP’li Osman Doğan, yapılan sahanın heyelan sonrasında sökülmesinin bile kamu zararı olduğunu öne sürerken, CHP’li Özgür Aksoy’da, bir senedir kullanılmamış olmasının bile kamu zararı olduğunu bildirdi. Sorumlulardan hesap sorulup sorulmadığını soran Aksoy, tazminat davasının da açılıp, açılmadığını merak ettiklerini bildirdi. Muhalefete en sert cevap yine Belediye Başkanı Refik Yılmaz’dan geldi. Son 30 yılın en yoğun kış aylarının yaşandığını hatırlatan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, bölgede meydana gelen heyelanın öngörülemeyen bir doğa olayı olduğunu belirtti. Muhalefetin bakış açısının hizmete değil, eleştiriye yönelik olduğunu bunu da doğal gördüklerini ifade eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Ortada bir hizmet var. Ama yine art niyet aranıyor. Ben muhalefetten aynı hassasiyeti, 4 yıldır belediye garajında yatan araçlar konusunda da göstermelerini bekliyorum. Tamir yapıldı gösterilip, milyonlarca para saçılmış ama ortada tamir falan yok. Onları niye incelemiyorsunuz? Şimdi mal bulmuş Mağribi gibi öngörülemeyen doğa olayları üzerinden eleştiri yapıyorsunuz” dedi.

MHP’lilerin ihaleye çıkmasına rağmen satışı gerçekleşmeyen AVM binasının Belediye Hizmet binası olması ile ilgili önergesi, İmar Komisyonuna gönderildi. Bu gündem maddesi Belediye mülklerinin satışı konusunu gündeme taşıdı. CHP’li Özgür Aksoy, “gayrı menkul satışlarının yerine ne yapacaksınız? Bunun yerine ne değer koyacaksınız? Ak Partili belediyeler geçmişte atıl yatırımlara para harcadılar. Sizde mi böyle yapacaksınız? Yoksa çok da gerekmeyen Teleferik hizmeti mi getireceksiniz?” dedi.

CHP’li Özgür Aksoy, Gemlik Gübre Tesislerinde bir işçinin ölümü, bir işçinin de yaralanması ile sonuçlanan patlama ile ilgili de Belediye Meclisi olarak, “Biz soralım, neden oldu patlama?” diye konuştu. MHP’li Osman Doğan’da, artan terör olaylarını, kalleş saldırılar olarak nitelendirerek, PKK ve İŞİD terörünü kınadı, şehitlere başsağlığı diledi. Gemlik’in sadece Gübre fabrikası ile değil bir çok sanayi tesisi ile birlikte yanıcı, patlayıcı, parlayıcı ve yakıcı madde ile tehdit altında olduğunu açıklayan Doğan, kalıcı önlemler alınmasını istedi.

Muhalefete yanıt veren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, zeytin festivali konusunda yapılan hazırlık brifinginin Eylül meclisinde yeniden kamuoyu ile paylaşılacağını anlattı. Gayrı menkul satışlarının kamulaştırmalara, hizmet ve yatırımlara harcandığını kaydeden Refik Yılmaz, ücretsiz açık otoparklar, köy meydanları, Pazar yerleri, kaldırım ve parke taşı döşeme çalışmaları, her mahalleye futbol sahası, gençlik merkezleri gibi hizmetlerin yapıldığını vurguladı. Gemlik’in güzel bir coğrafyaya sahip olduğunu bildiren Refik Yılmaz, turizm yatırımları kapsamında Teleferik projesine de ihtiyaç olduğunu kaydetti. “Turizm’den niye Gemlik’te pay almasın, marke değerini yükseltip, tanıtımda iyi bir yere gelmesin?” diye soran Refik Yılmaz, “Kararlar mecliste alınıyor. Türkiye’nin en şeffaf Belediyelerinden birisiyiz. Hesaplarımız günlük olarak internet sitemizde mevcut. Buna rağmen, her hizmetin, her yatırımın, her satışın altında bir bit yeniği aranıyor. Buna şaşıyorum” dedi.

Fiyatların yüksek olması nedeniyle AVM gibi bazı mülklerin satılmadığını ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ihale şartnamelerinde yapılan değişikliklerin de bu nedenle yapıldığını ve mülklerin ihale şartnamelerinin daha cazip hale getirildiğini söyledi. Nilüfer Belediyesi’nin de mülk sattığını hatırlatan Refik Yılmaz, “Sizin partili belediyeniz satınca iyi, AK Partili Belediye satınca mı kötü oluyor? Biz sattığımız mülklerden daha fazla yeşil alan, yol, meydan, spor tesisi yapıyoruz” dedi. Gemlik Gübre de meydana gelen patlama ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmasını anımsatan Refik Yılmaz, soruşturma sonucunun belediye meclisi ile de paylaşılabileceğini bildirdi. Gemlik Belediye Meclisinin 4 yıl önce yanıcı, yakıcı, parlayıcı, patlayıcı madde üretim ve depolamasına izin vermediğini de hatırlatan Refik Yılmaz, bu konuda destek veren tüm siyasi parti ve meclis üyelerine de teşekkür etti.

Ak Partili Ahmet Avcı’da, Gemlik Belediye Meclisinin onay verdiği bütçeyi hatırlatarak, 7,5 milyon liralık satıştan hizmet üreteceklerini ve bunları nerelere yapacaklarını zaten bütçede açıkladıklarını kaydetti. Avcı, “Buna rağmen gündeme böyle sorularla gelmeniz anlaşılır gibi değil” diye konuştu. Gemlik Belediye Meclisi Ağustos toplantısı bu konuşmaların ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2015, 06:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER