banner47

Kuzey İmarlarında Mutlu Son

Gemlik Belediye Meclisi Kasım ayı 2. Olağan oturumu yapıldı...

Kuzey İmarlarında Mutlu Son
banner3

Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Belediye Meclis salonunda yapılan oturumda önemli kararlar imza altına alındı. Yılan hikâyesine dönen Gemlik Kuzey İmar Planlarına yapılan itirazların da ele alındığı toplantıda, bu planlara yapılan 33 itiraz oy birliğiyle ret edilerek, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayına bırakıldı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Kuzey İmar Planlarının hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, “Darısı ikinci etap planlarına” diye konuştu.

Plan ve Bütçe Komisyonu Raporlarını Komisyon Başkanı Ersin Kahraman okudu. Gemlik Belediyesi Zeytin Müzesi oluşturma çalışmaları için Balık Pazarı Mahallesinde bulunan bir arsa ile Büyük Kumla Mahallesinde bulunan yağhane takası CHP grubunun ret oyuna rağmen oy çokluğuyla kabul gördü. İmar Komisyonu Raporlarını da Komisyon Başkanı Gülşen Uslu meclise sundu. Kuzey İmar Planlarına yapılan itirazlar sonrasında İlçeye nefes aldıracak yeni bölgenin sorunları Büyükşehir Belediye Meclisi onayına kaldı. 850 dönümlük Çevre Yolunun üst kısmında kalan alanların 1/1000 ölçekli revizyon imar planları da masaya yatırıldı. 2007’de Büyükşehir Belediyesi tarafından planlaması yapılan bölgede çok sayıda bina yapıldığını anlatan Refik Yılmaz, imar sorunlarının hatalı bölgelerde Gemlik Belediyesi tarafından düzeltilmesini istedi. Sorunların beklemeden çözülmesi gerektiğine dikkat çeken Refik Yılmaz, “Bekleyen insanlar var. Önemli olan bu insanların sorunlarını çözmek” dedi. Bu gündem maddesi CHP’lilerin ret oyuna rağmen Ak Parti ve MHP’lilerin oylarıyla kabul gördü.

İçkili Yerler Gündeme Getirildi

Orhaniye Mahallesi mescit alanı belirlenmesi konusu oy birliğiyle kabul edildi. Hisar Mahallesinde bulunan bir parselin 3. Dereceden Sit alanından çıkarılması konusu da meclis tarafından kabul gördü. Gemlik Belediye Meclisi, Kasım ayı ikinci oturumunda son olarak Kurşunlu, Küçük Kumla, Büyük Kumla, Karacaali ve Narlı Mahallelerinde içkili yerler bölgelerinin belirlenmesi konusunu tartıştı. CHP’li Özgür Aksoy, yargıya taşıdıkları bu konunun idari mahkemeden döndüğünü hatırlatarak, arka sokaklarda, ev ve dükkânlarla iç içe olan içkili yerler bölgesinin turizme yönelik bir uygulama olmadığını savundu. Kurşunlu-Narlı Mahalleleri arasında Kumla dışında başka bir içkili bölge belirlenmediğini de öne süren Özgür Aksoy, Kumla Mahallesinde zaten belli olan içkili ve içkisiz yerler uygulamasının, bu gündem maddesi ile denge bozmayı amaçladığını iddia etti. MHP’li Kenan Çakır, Küçük Kumla-Büyük Kumla Mahallesi arasında Halı Saha, Dere ve çevresini önerdi. MHP’li Osman Doğan’da Kumla Hizmet Caddesinin içkili yerler bölgesi olarak yanlış bir seçim olduğunu söyledi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, Hizmet Caddesi için bugüne kadar sadece bir kişinin ruhsat talebinde bulunduğunu hatırlatarak, “İçkili yerler konusunda bir sıkıntı yok. Zaten böyle yerler var ve biz bunlara yasak getirmedik. Ancak Osman Doğan ve Kenan Çakır’ın önerilerine katılıyorum. Kumla’nın yeni planlarında özel yerler yapabiliriz. Yaşam tarzına müdahale söz konusu değil. Daha önce Gemlik’in 38 kilometrelik sahilinin tamamı içkili yer statüsüne alındı. Ancak bu emniyet ve güvenlik gerekçesi ile sorun yarattı” dedi. Ak Parti Grup Sözcüsü Ercan Barutçuoğlu’da, özel yaşama müdahale etmelerinin söz konusu olmadığını vurgulayarak, “Ancak gençlerimizi ve çocuklarımızı da kötü alışkanlıklardan koruma görevimiz var. Kumla Planlarında yerleşim bölgesi olmayan, esnafı, okulu, camisi, Pazar yeri ve konutları olmayan bölgelerde bu konuyu daha detaylı değerlendirelim” diye konuştu. Kumla Hizmet Caddesinin içkili yer bölgesi olarak belirlenmesi MHP ve CHP’lilerin ret, Ak Partililerin evet oyuyla kabul gördü.

 

Kaynak : Gemlik Haber Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2015, 00:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER