banner47

Gemlik Uyuşturucuya Karşı

Madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile mücadele de Gemlik’teki mücadele emniyet güçleri ile birlikte hız kazanmaya başladı.

Gemlik Uyuşturucuya Karşı
banner3

Yöre derneklerinin yanı sıra diğer derneklerinde iştirak ettiği ortak proje ile devam eden toplantıların bir yenisi dün Esnaf ve sanatkarlar odasında yapıldı. Önceki gün yeniden Gemlik kaymakamı olarak görevine başlayan Kaymakam Cahit Işık’ında katıldığı toplantıya; ilçe Emniyet müdürü Cafer Gündoğdu, İlçe Jandarma komutanı Bnb. Coşkun Çorapçı, İlçe mille eğitim müdürü Mehmet Duran, İlçe spor Müdürü Ahmet Adil Tunç, Esnaf odası başkanı İsmail Beki, MAG başkanı Yusuf Yumru, sivil toplum örgütleri temsilcileri, kent konseyi temsilcileri ve dernek başkanları katıldılar.

Fotoğraflar için tıklayınız...

Açılış konuşmasını Başkan İsmail Beki’nin yaptığı açılış konuşmasının ardından konuşan Kaymakam Işık, yeniden birlikte olabilmenin huzurunu yaşadığını belirttiği sözlerinde hepimizin el birliğiyle emniyet güçleriyle birlikte madde bağımlığına karşı mücadele etme gerekliliğini vurguladı. Madde bağımlılığı ile mücadelede sadece emniyetin mücadelesi yeterli değildir diyen Kaymakam Işık, sorunun köküne ininceye kadar mücadelede kararlı olduklarını dile getirdi.

Emniyet müdürü Cafer Gündoğdu ise sadece kolluk kuvvetlerinin yeterli olamayacağını belirttiği sözlerinde STK ve kamu kuruluşları ile ortak mücadele gerekliliğini vurguladı.

Komiser Bahattin Taş’ın slayt gösterimi eşliğinde anlattığı mücadele yöntemlerinde, kahve, mahalle ve dernek toplantıları yaparak bilgilendirme yaptıklarını dile getirdi. Belediye ile ortaklaşa metruk alanları ıslah etmeye çalıştıklarını vurgulayan Taş, en kolay uyuşturucu kullanılan yerlerin karanlık ve metruk yerler olduğunu vurguladı.

Aile ortamında aşırı sevgi, otorite yoksunluğu ve aşırı otorite sevgi yoksunluğunun da doğru yaklaşım olmadığının altını çizen Taş, aile içinde bulunamayan sevginin, değersizliğin dışarıda aranması sonucu, menfaat grupları tarafından istismara açık hale gelen çocukların madde bağımlılığına yönlendirilmeleriyle sonuçlandığını üzülerek dile getirdiğini söyledi. Emniyet güçleri olarak 2011-2015 yılları arasında 597 kişinin madde kullanmaktan ve madde satmaktan yasal işleme tabi tutulduğunu belirten Taş, bu rakamın bireysel anlamda daha az olduğu, işlem yapılan şahıslardan bazılarının 3-4, bazılarına ise  6-7 kez aynı suçlardan işleme tabi tutulduğunu vurguladı. Toplantı katılanların görüş alışverişi ve ortak katkı sunma hakkında fikir birliğinde bulunmaları memnuniyet yaratan toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2015, 08:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER