banner47

Gemlik'te Hızlı Okuma Semineri

Hızlı ve anlayarak okuyan çocukların başarısının diğer öğrencilere göre daha fazla olması nedeniyle yaklaşan TEOG sınavı öncesi TSO Gazi İlköğretim Okulu’nda 8. sınıf öğrencilerine Hızlı Okuma Teknikleri konusunda seminer verildi.

Gemlik'te Hızlı Okuma Semineri
banner3

Hızlı ve anlayarak okuyan çocukların başarısının diğer öğrencilere göre daha fazla olması nedeniyle yaklaşan TEOG sınavı öncesi TSO Gazi İlköğretim Okulu’nda 8. sınıf öğrencilerine Hızlı Okuma Teknikleri konusunda seminer verildi.

Öğrencilerin okuma hızını artırmak ve yorum gücünü güçlendirmek için düzenlenen seminer Eğitimci, Yazar Ayhan HASDEMİR tarafından verildi.

TSO Gazi İlköğretim Okulu öğrencilerinin bilgiye ulaşması, bilgiyi kullanması, bilgiden bilgi üretmesi noktasında ölçme değerlendirme ilkelerini öğrenmelerine önem verdiklerini ve bu açıdan 8. sınıf öğrencilerine düzenlenen seminerin faydalı olacağını belirten TSO Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet ATAY, seminere ilişkin haber ekibimize yaptığı açıklamada, " Zamanın, mekânın ve bilginin birleştirilmesi kavramında büyük değişiklikler oldu. Biz öğrencilerimize bilgiyi verirken sınırsız bir kap görüp de onu doldurma anlamında değil de, bilgiye ulaşması, bilgiyi kullanması, bilgiden bilgi üretmesi bağlamında ölçme değerlendirme ilkelerine çok önem veriyoruz. Bu bağlamda da hız öne çıkıyor. Üniversite sınavlarında veya TEOG’da başarılı olan çocuklara baktığımızda bilgiyi görsel kodlayanlar çok başarılı oluyorlar. Karmaşığı yalın gören, bulanığı duru gören ve zamanı çok etkin, verimli kullananlar çok başarılı oluyor. Bu anlamda da biz 8'inci sınıf öğrencilerimizin okuma hızını artırmak ve yorum gücünü güçlendirmek için böyle bir etkinlik düzenledik. Eğitmenimiz Ayhan HASDEMİR’e emekleri için teşekkür ediyorum. " dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2015, 21:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28