banner47

Gemlik'te Huzur Yok

Gemlik Kent Konseyi çatısı altında, Gemlik'teki hemşehri dernekleri ve sivil toplum kuruluşları birlikteliğinde Gemlik'in en büyük sorunlarından biri olan uyuşturucuyla mücadele komisyonu oluşturuldu...

Gemlik'te Huzur Yok
banner3

Gemlik Kent Konseyi çatısı altında, Gemlik'teki hemşehri dernekleri ve sivil toplum kuruluşları birlikteliğinde Gemlik'in en büyük sorunlarından biri olan uyuşturucuyla mücadele komisyonu oluşturuldu. Bu akşam saat 18:30'da başlayan toplantıya katılım yüksekti. Gemlik'te faaliyet gösteren bir çok dernek başkanı uyuşturucuya karşı mücadele için Gemlik Kent Konseyi binasında bir araya geldi.

Toplantı bir önceki hafta Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odasında yapılmış, kamu kuruluşları yetkilileri de bu toplantıya eşlik etmişti. Bugün gerçekleşen toplantıda bir önceki toplantının değerlendirilmesi yapılmış ve bazı kararların alınması sağlanmış oldu. Gemlik'in en büyük ve en temel sorunlarından biri olan uyuşturucu ile mücadele için tüm sivil toplum kuruluşları tek bir çatı altında toplanmış oldu. Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim'in başkanlık yaptığı toplantıda çok ciddi bir seferberlik de bu sayede başlamış oldu. 

Fotoğraflar için tıklayınız...

Serim yaptığı açıklamada ; "Gemlik Kent Konseyi olarak bu platformun öncülüğünü yapmaktan konseyimiz olarak gurur duyuyoruz. Gerekli bakanlıklara projelerimizi sunduk ve projelerimiz oldukça beğenildi en kısa zamanda ilçemize konuyla ilgili merkezimiz kurulacak ve güzel hizmetler vermeye başlayacağız." dedi.

GEMLİK'TE HUZUR YOK

Tüm dernek yöneticileri sırayla söz alarak görüşlerini bildirirken Bursa Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği Başkanı Yusuf Yumru'nun sözleri toplantıya damgasını vurdu. Yumru yaptığı açıklamada,"Gemlik'te huzurun kesinlikle olmadığını düşünüyorum. Gemlik'te dernek yöneticileri arasında, basın arasında, muhtarlar arasında, esnaflar arasında, siyasi parti yöneticileri arasında ciddi bir sorun bulunmakta. Kimse birbiriyle anlaşamıyor. Öncelikle sevgi sorunumuz olduğunu belirtmeliyim. Öncelikle büyükler az önce bahsettiğim ve bahsedemediğim sorunları olan insanlar aralarındaki bu sorunu çözmeliler. En önemlisi Gemlikli yerel basın mensupları kendi aralarında ki zıtlığı bitirmeliler ve Gemlik'e örnek olmalılar. Daha sonra konumuza dönecek olursak ta Gemlik'in bu sorununa çare olmak için tüm aile bireylerini duyarlı olmaya davet ediyoruz. Benim çocuğum uyuşturucu kullanmaz demeyin, sesinizi çıkartın. Çocuklarınızla arkadaş olmaya çalışmayın onlara anne ve baba olun, onların zaten arkadaşları var. Uyuşturucuyla mücadele eden topluluklara destek olun. Yapılan tüm kültürel, sosyal etkinliklere çocuğunuzun katılmasını sağlayın, spor yapmasını sağlayın." ifadelerine yer verdi.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Gemlik Duyarlılık ve Dayanışma Derneği Başkanı Cemal Küçük, Gemlik’te uyuşturucuya karşı alınan önlemler ve son yapılan toplantılar ile alakalı bilgi verdi. Geçtiğimiz hafta, Kent Konseyi, Muhtarlar, STK ve Emniyetin katıldığı toplantıdan iyi sonuçlar çıktığını ifade eden Küçük, bugün gerçekleşen toplantıda alt ve üst komisyonlar kuruldu her şey daha iyi olacak ‘’sürecin içinde ve takipçisi olacağız’’ dedi.

Küçük sözlerinin devamında; ‘’Uyuşturucuya karşı başlattığımız mücadele, önemli bir noktaya geldi. Bursa’da Vali Yardımcısı olan Mustafa Altıntaş’ın bu konuda önemli destekleri oldu. Kaymakam Cahit Işık’tan da aynı desteği alacağımızdan eminiz.

BİZE MUTLAKA ULAŞIN

Madde bağımlısı çocuğu olan ailelere sesleniyorum, söylemekten çekinmesinler, utanmasınlar, gelsinler bizlere ulaşsınlar. Yoksa yarın öbür gün daha kötü durumlar bizleri bekliyor olabilir. O çocuklar bizim, bizim çocuklarımız da sizin. Çok geçmeden çözüm üretelim hep birlikte çözüm bulalım.

Bizim isteğimiz toplantıya katılım kurumların dışında, spor, siyaset, dernek ve sivil toplum örgütlerinin de konuyu sahiplenmesi. Bunun dışında bireylerin de uyuşturucuya karşı mücadele etmesi. Özellikle anneler konuya dahil olursa, en önemli darbeyi vurmuş oluruz. Çocuklarımızın derdi, iş ve geçim sıkıntısı. Uyuşturucu, hırsızlık ve fuhuş iç içe geçmiş durumda. 15-25 yaş arasındaki çocuklarımızda çok fazla kullanım ve heves var. Cezaevlerinde olduğu gibi topluma kazandırmaya yönelik üretim, bu özentinin önüne geçecektir.Biz Gemlik Duyarlılık Derneği olarak sokaklarda olmaya devam edeceğiz. Her alanda mücadelemiz sürecek. Aspirin içerken bile tereddüt edilene kadar da, mücadelemiz son bulmayacak. Biz çocuklarımızı yolda bulmadık, 9 ay kanımızla, sonrasında canımızla bu günlerde getirdik. Bizim kararlılığımızın, diğer kesimlere de örnek olacağına inanıyoruz.

Kent Konseyinin konuyu sahiplenmesi bizler için olumlu bir sonuçtur. Temsilci verecek, çalışmaları yakından takip edeceğiz.’’ Dedi. 

Toplantı sonrasında alınan karar neticesinde, uyuşturucu ile mücadele için iki alt komisyon ve bir üst komisyon kuruldu. Alt komisyonlarda kent konseyi yönetici ve üyeleri, dernek yöneticileri, sivil toplum kuruluşu yönetici ve üyeleri yer alacak. Üst komisyonda ise kamu kurum ve kuruluşlarından temsilciler yer alacak.

İlk olarak birinci alt komisyon oluştu. Genel Yayın Yönetmenimiz Sayın Feyzi Sarıkaya'nın da yer aldığı İlk kurulan alt komisyonda yer alan isimler şu şekilde ; Behzat Yıldırım, Durmuş Uslu, Necmettin Şanlı, Nazmi Seçim, Aliye Özcan, Kezban Çetinavcı, İlyas Tunç, Murat Kocamış, Handan Gürşahin, Şükrü Deviren, Feyzi Sarıkaya, Yusuf Aygül, Koray Hazer ve Vural Parlak.

TOPLANTI SONRASINDA YAPMIŞ OLDUĞUMUZ RÖPORTAJLARI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2015, 21:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28