banner47

BORÇELİK “Eğitimcilerin Eğitimi Projesi”inde 2. FAZA GEÇTİ

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından meslek lisesi öğretmenlerinin bilgi birikimlerini ve yeterliliklerini geliştirmek amacıyla yürütülen “Eğitimcilerin Eğitimi Projesi (EĞİTEP) birinci senesini doldurdu.

BORÇELİK “Eğitimcilerin Eğitimi Projesi”inde 2. FAZA GEÇTİ
banner3

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından meslek lisesi öğretmenlerinin bilgi birikimlerini ve yeterliliklerini geliştirmek amacıyla yürütülen “Eğitimcilerin Eğitimi Projesi (EĞİTEP)  birinci senesini doldurdu. Yassı çelik sektörünün önde gelen kuruluşlarından Borçelik’in de katkıda bulunduğu proje kapsamında başarılı olan katılımcılar İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Şube müdürleri, Borçelik Genel Müdürü Kerem Çakır ve Borçelik İnsan Kaynakları Müdürü Okan Ermetin’in katılımıyla gerçekleştirilen törenle belgelerini aldılar.

Öğretmenlerin, önceden belirlenen ihtiyaçları doğrultusunda mesleki yeterliliklerini geliştirmek amacıyla planlanan eğitimler, BTA proje yöneticisi Emre Bülbül koordinatörlüğünde BTA çatısı altında gerçekleştirildi. Her ayın son Salı ve Çarşamba günü Borçelik iç eğitmenleri Atay Bardak ve Bülent Baysal tarafından verilen eğitimler sayesinde programa katılan teknik öğretmenlerin mevcut yeterliliklerini artırması amaçlandı.

Törende bir açıklama yapan Borçelik Genel Müdürü Kerem Çakır şunları söyledi:

“Meslek liseleri ülkemizde sanayinin bel kemiğini oluşturan nitelikte insan kaynakları yetiştiriyor. Bu nedenle meslek lisesi öğretmenlerinin de en güncel ve yeni bilgilere sahip olması, teknolojideki gelişmeleri yakından takip edebilmesi büyük önem taşıyor. Böyle bir projeyi başarıyla hayata geçirdiği için Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü kutluyorum. Projeyi başarıyla tamamlayan eğitmenlerimize de hem emekleri için teşekkür ediyor hem de programlarını başarıyla tamamladıkları için tebrik ediyorum. Bizler de Borçelik olarak bu projeye katkı yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Projenin önemine vurgu yapan İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ise;

“Ülkemizde mesleki eğitim konusunda kazanılan önemli ivmeyi mutlulukla takip ediyoruz. Bu doğrultuda bizlerde müfredatlarımızı gelişen teknolojiye göre güncelliyoruz. Okullarımızda bu müfredatı öğrencilere aktaracak olan teknik öğretmenlerimizin yeterliliklerini artırarak gelişen teknolojiye uyumlu hale getirmek adına hazırladığımız projemizin ilk etabını tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Proje süresince desteğini hiç esirgemeyen Borçelik ailesine de ayrıca teşekkür ediyorum.

Koordinatörlüğünü Sezai Kuruşçu’nun yaptığı projede, öncelikli olarak, Meslek liselerinin Endüstriyel otomasyon, Elektrik, Elektronik, Haberleşme, Makine, Motorlu araçlar, Metal ve Biyomedikal teknolojileri alanlarında görev yapan teknik öğretmenler yararlanarak katılım belgelerini aldılar.

 

Kaynak : Gemlik Haber Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2015, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28