banner47

Gemlik Anadolu Lisesi Öğrencilerinin AVP'de Tiyatro Keyfi

Gemlik Anadolu Lisesi öğrencileri sosyal etkinlikleri çerçevesinde içinde Bursa Ahmet Vefik Paşa Sahnesi’nde sergilenen “Kanlı Nigâr” adlı oyunu izlediler...

Gemlik Anadolu Lisesi Öğrencilerinin AVP'de Tiyatro Keyfi
banner3

Okul Müdür Yardımcısı Şuayb Serdaroğlu,Okulun Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerinden Hikmet Cerrah ve Seydali Önal sorumluluğundaki tiyatro gezisine 42 öğrenci katıldı.

Merhum Sadık Şendil’in geleneksel Türk tiyatrosunun eşsiz Karagöz metinlerinden yola çıkarak sahneye uyarladığı, rejisörlüğünü Ali Düşenkalkar'ın yaptığı Demet Oran, Kemal Okur, Nergiz Acar ve Emre Yaşa dahil 24 oyuncunun rol aldı.

Fotoğraflar için tıklayınız

Yangın sonucu evi kullanılamaz hale gelen Nigar´ın başından geçenler anlatıldığı. geleneksel Türk tiyatrosunun bu modern bir yorumunun sunulduğu, oyuncuların rollerini yansıtmaktaki başarıları, müzikal yapısı, kıyafet seçimindeki zenginlik ve güzelliğin gözden kaçmadığı 2 saat 20 dakikalık oyunu büyük bir beğeniyle izleyen Gemlik Anadolu Lisesi öğrencileri oyun sonrası oyunda Kanlı Nigar'ı canlandıran Demet Oran başta olmak üzere oyuncuların bir çoğuyla hatıra fotoğrafta çekilip bir süre sohbet etme imkanı da buldular.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2015, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28