banner47

Gemlik'ten Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Ak Parti Gemlik İlçe Başkanı Zafer Işık, Bayırbucak Türkmeleri'nin uğradığı zulme sessiz kalınmaması gerektiğini söyledi.

Gemlik'ten Bayırbucak Türkmenlerine Yardım
banner3

Ak Parti Gemlik İlçe Başkanı Zafer Işık, Bayırbucak Türkmeleri'nin uğradığı zulme sessiz kalınmaması gerektiğini söyledi.

Haberin videosu için tıklayınız...

Gemlik Cius Avm önünde toplanan parti yöneticileri ve üyeleri başta olmak üzere Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Barutçuoğlu ve Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim katılırken, İlçe Başkanı Zafer Işık, Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyası hakkında bilgi verdi.

Bayırbucak Türkmenlerinin ihtiyaç duyduğu insani yardımların karşılanması için Gemlik'te yardım kampanyası başlattıklarını anımsatan Işık, "Önemli olan yardım kampanyası başlatmak değil, toplanan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasıdır. Bayırbucak Türkmenlerinin uğradığı zulme sessiz kalınmaması gerekiyor.Gemlik halkının gerekli desteği vereceğine inanıyoruz. Büyük oranda yardım göndermeyi hedefliyoruz diye konuştu.Işık, ayrıca; Gemlik meydanında, alış veriş merkezi önünde yardımların toplanması için çadır kurduklarını ve bu çadırın 5 gün boyunca burada olacağını sözlerine ekledi.

Yardım kampanyasına destek vermek için yardım çadırına ziyarete gelen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'da konuşmasında; " Çok zor şartlar altında hayatlarını devam ettiren Türkmen kardeşlerimize, bizler de yardım elimizi uzatalım istedik. Millet olarak her dönem her zaman, zalime karşı mazlumdan yana olmuşuz. Bu Türk milletinin en büyük özelliklerinden biridir. Nerede bir haksızlık varsa nerede bir zulüm varsa, o haksızlığı gidermek için, zulme karşı dur demek için, millet olarak her zaman bu özelliğimizi göstermiş durumdayız. Bugün de bu etkinlik bunların bir parçasıdır. Ben bugün belediyemizle birlikte ortak hareket eden Ak Parti İlçe teşkilatımıza teşekkür ediyorum, diğer siyasi partilerde bu konuda ortak hareket etmek isterler ise onlara da destek vereceğimizi bildirmek isterim. Tüm Gemlik halkımızı Bayıbucak Türkmenlerine yardım etmeye davet ediyorum." dedi.

Öte yandan yardıma en çok ihtiyaç duyulan ürünler arasında; kışlık giysi başta olmak üzere kuru gıda ve ayakkabı ihtiyacı bulunduğu bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2016, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER