banner47

Belediyede Rüşvet ve Yolsuzluk İddiası

CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar, milyonlarca lirayı zimmetine geçiren bir memurun yargılanması sebebiyle yolsuzlukla adı anılan Gemlik Belediyesi İmar Müdürlüğünün şimdi de usulsüzlük ve rüşvet iddialarıyla gündeme geldiğini öne sürdü.

Belediyede Rüşvet ve Yolsuzluk İddiası
banner3

CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar, milyonlarca lirayı zimmetine geçiren bir memurun yargılanması sebebiyle yolsuzlukla adı anılan Gemlik Belediyesi İmar Müdürlüğünün şimdi de usulsüzlük ve rüşvet iddialarıyla gündeme geldiğini öne sürdü.

İlçe eski Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’a gelen ihbarın peşine düştüklerini ve dedikodu boyutundaki iddiaların gerçek payının da bulunduğunu ifade eden Cemil Acar, Nisan ayı olağan belediye meclis oturumuna yazılı dilekçe ile başvurduklarını ve yolsuzluk, usulsüzlük ve rüşvet iddialarının ortaya çıkarılması için komisyon kurulmasını talep edeceklerini söyledi.

CHP İlçe Başkanı Cemil Acar, CHP PM üyesi Gamze Pamuk Ateşli’nin yanı sıra CHP’li Belediye Meclis üyeleri, Mert Dimili, Emir Birgün, Galip Gür, Fatih Buluk, Tevfik Kaldırım, Mustafa Kaynatma ve Songül Şanlı’nın da katıldığı basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar, “Bir inşaatın ruhsatına uygun yapılıp yapılmadığını kontrol eden ve eğer yapı projeye uygun ise bu yapıyı kullanıma açan ve yapı kullanma izin belgesi denilen bir belge düzenlenir. Yapı kullanma izin belgesi verilmeyen binalar inşaat kabul edilir. Dolayısı ile yasal bir bina olarak kabul edilemez. Yürürlükte olan uygulamaya göre Belediye İmar Müdürlüğü, ilgili inşaata bir teknik heyet gönderir. Bu heyetteki iki memur ve müdürün uygun imalat olduğuna dair imza atması sonucunda bina yapı kullanma izin belgesi almaya hak kazanır. Bugün bizi bu basın toplantısını düzenlememize neden olan ihbar ve dedikoduları ise çok daha vahim ve iddiaları haklı çıkartabilecek kadar ciddi bir durumdur. Geçtiğimiz günlerde projelerine uygun yapılmadıkları için Belediye İmar Müdürlüğünün hiçbir personelinin onayş vermediği bazı inşaatlara Belediye Başkanlığı tarafından Yapı Kullanma İzin Belgesi verildiği iddiası nereden bakarsanız bakın araştırılması gereken ciddi bir durumdur. Üstelik bu imzayı belediye başkanı da imzalamamış sadece bir günlüğüne başkana vekâlet eden bir meclis üyesi tarafından imzalanmışsa bu işten bir maddi menfaat elde ettiğine dair dedikodular üretilmesi de kaçınılmazdır. İlk meclis toplantısında konuyu gündeme getirip bir araştırma komisyonu kurulmasını isteyeceğiz. İddialar doğru ise adı anılan müteahhitlerin de, aracılık ettiği söylenilen Yapı Denetim Şirketi’nin de bu imzaları atan Belediye Başkan Vekilinin de adalet karşısında hesap vermesi, eğer iddialar dedikodudan ibaret ise ilgili kişilerin aklanabilmesine olanak sağlamak niyetindeyiz” dedi.

 

Benzer bir konuda daha önce belediye meclisinde ret oyu veren Ak Partili Meclis üyelerini bu kez Gemlik Kamuoyunun da ikna etmesini ve bu meclis üyelerinin de araştırma komisyonuna onay vermelerini amaçladıklarını kaydeden Cemil Acar, Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a da çağrıda bulundu. Cemil Acar, “Bu belgeler imzalanmış mıdır? Neden Memurlar imzalamamıştır? Memurları vatandaşa eziyet ediyor da bu yüzden belediye başkan vekilin imzalıyorsa bu memurlar niye halen görevlerinin başındadır? Meclis üyesine bu belgeleri imzalaması için mi vekalet verdin?” diye soran Acar, “Eğer meclis üyeni zorda bırakmak gibi bir niyetin vardıysa işte amacına ulaştın. Haberin olmadıysa şimdi haberin var. Bundan sonra ne yapmak niyetindesin?” diye konuştu.

CHP İlçe Başkanı Cemil Acar, yapı kullanma belgelerinin iptal edilip, yurttaşların CHP’ye karşı kışkırtılmasına da müsaade etmeyeceklerini belirterek; iddiaların hesabını soracaklarını sözlerine ekledi.

 

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2018, 05:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28