banner47

Zey-Der’den Gemlik Ticaret Borsası’na Ziyaret

Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği geçici Yönetim Kurulu Üyeleri faaliyetleri kapsamında Gemlik Ticaret Borsasını ziyaret etti. Zey-Der Yönetim Kurulu’nu Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çakır, Meclis Başkanı Mustafa Doğan, Gemlik Belediye Başkanvekili Ercan Barutçuoğlu, Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyesi Ertan Toksabay, Meclis Üyeleri Yaşar İslam ve Sinan Turan karşıladı.

Zey-Der’den Gemlik Ticaret Borsası’na Ziyaret
banner3

Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği geçici Yönetim Kurulu Üyeleri faaliyetleri kapsamında Gemlik Ticaret Borsasını ziyaret etti. Zey-Der Yönetim Kurulunu Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çakır, Meclis Başkanı Mustafa Doğan, Gemlik Belediye Başkanvekili Ercan Barutçuoğlu, Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyesi Ertan Toksabay, Meclis Üyeleri Yaşar İslam ve Sinan Turan karşıladı.

Karşılama ardından toplantıya geçildi. Toplantıda ilk söz alan Gemlik Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Doğan yeni kurulan derneğin hayırlı olmasını ve çalışmalarında başarılar diledi. Daha sonra söz alan Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çakır “Kurulan derneğin bütün üreticilerimize ve sanayilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Üreticinin ve tüccarın temsilcisi olarak kurumumuzu ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Biz kurum olarak derneğinizin çalışmalarında öncelikli olarak üreticinin eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi konusunda çalışmalar yapmanızı bekliyoruz. Üretici ne kadar bilinçli üretim yaparsa rekolte ve kalite o kadar yüksek olur , hem üretici ,hem tüccar hem de tüketici kazanır” dedi.

Gemlik Ticaret Borsası Yöneticilerinin konuşmalarının ardından Zey-Der Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa “Sizler Üreticilerin ve sanayilerin temsilcisi olarak derneğimizi burada misafir ettiğiniz için Yönetim Kurulum adına hepinize teşekkür ederim. Zey-Der olarak geçici Yönetim Kurulumuzla birlikte faaliyetlerimize ve ziyaretlerimize başlamış bulunuyoruz. Bizler zeytin sektörünü üçlü saç ayağı olarak değerlendiriyoruz. Bir Üreticiler , İki Kooperatifler , Üç Sanayiciler yani tüccarlar. Üçlü saç ayağından bir tanesini aldığımızda bu sektörün ayakta durması mümkün değildir. Yani bölgemizde ortalama 150 bin ton seviyesinde bir zeytin üretimi yapılmakta. Bunun %35’i Marmarabirlik yani kooperatifler geri kalan kısmını tüccarlar tarafından taze olarak alınıyor. Biz burada aynı masada üreticiler,kooperatifler ve sanayiciler olarak sektörü temsil etmek üreticilerin problemlerini çözüme kavuşturmak ve ilgili makamlara rapor olarak sunmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Dolayısıyla hem üreticiye hem sanayiciye kapı sağlamak amacıyla bu derneği kurduğumuzu iletmek istiyorum. Şunu açık yüreklilikle ve tüm samimiyetimle söylüyorum. Bu kurulan dernek hiçbir şekilde Marmarabirlik’in arka bahçesi olmayacaktır. Bizler hem üreticilerin hemde sanayilerin temsilcisiyiz.

DERNEĞİN İLK AMACI ÜRETİME PRİM DESTEĞİ

Derneğin öncelikli amaçlarından birisinin üretime prim desteği sağlanması konusunda yapılacağını ileten ASA “ Biz Marmarabirlik olarak bir taraf olarak gözüküyoruz ve daha önce üreticilerin sorunlarını dile getirdiğimizde çok başarılı olamıyorduk , ama bu dernek ile birlikte Ticaret Borsaları, Ticaret Odaları, Ziraat Odaları, Üreticiler ve aynı zamanda akademisyenlerle daha başarılı olacağımıza inanıyoruz. Derneğimizi Marmara bölgesi ile sınırlandırmadık Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği dedik. Amacımız derneğin sadece Marmara Bölgesi değil Tüm Türkiye’deki zeytin üreticilerinin ve sanayicilerinin sesi olmak. İlk olarak 6 ay içerisinde en az 500 üye ile Genel Kurulumuzu yapmak ve sektöre büyük katkıları olacak olan Yönetim Kurulunu oluşturmamız olacak.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Zey-Der Yönetim Kurulu sektörün sorunları , derneğin amaçlarının , yapılacak faaliyetler hakkında bir sunum yaparak toplantı son buldu.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2016, 08:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28