banner47

Dünya Çevre Gününde Düşündüren Manzaralar

5 Haziran Dünya Çevre Günü Kapsamında Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Gemlik Su Ürünleri Kooperatifi ile Gemlik Balıkçıları Denizi ve Çevreyi Koruma ve Yaşatma Derneğinin birlikte organize ettiği etkinlik çarpıcı görüntülere sahne oldu.

Dünya Çevre Gününde Düşündüren Manzaralar
banner3

5 Haziran Dünya Çevre Günü Kapsamında Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Gemlik Su Ürünleri Kooperatifi ile Gemlik Balıkçıları Denizi ve Çevreyi Koruma ve Yaşatma Derneğinin birlikte organize ettiği etkinlik çarpıcı görüntülere sahne oldu. Balıkçılar ile birlikte hafta içinde Gemlik Körfezine dalan dalgıç ekiplerinin çıkardığı atıklar İskele Meydanı Festival alanında sergilendi. Denizden çıkarılan Trol Malzemeleri, Hayalet Av Ağları yürekleri burkarken, plastik şişe ve kutular, iskemleler, lastik botlar, araba lastikleri, evsel malzemeler ve diğer birçok atık Gemlik Körfezinin insan eliyle ne hale getirildiğinin dikkat çeken örneğini oluşturdular.

Dünya Çevre Gününde, deniz kirliliğine dikkat çekmek ve çevre kirliliği konusunda farkındalık yaratmak için bu uygulamayı gerçekleştirdiklerini belirten Bursa Büyükşehir Belediyesi Sahiller Daire Başkanı Hakan Bebek, “Gelecek nesillere çevre bilincini en iyi şekilde anlatmalı ve aktarmalıyız. Halkımızın ve en çok da çocuklarımızın ve gençlerimizin bilinçlenmesi için bu çalışmayı yaptık” dedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Nalan Fidan’da, denizlerin ve çevrenin daha fazla kirletilmemesi adına Gemlikli Balıkçılar ile birlikte örnek bir projeyi yaşama geçirdiklerini söyledi.

Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı’da, denizlerin dibinde yapılan çalışmada ortaya çıkan manzaraya vurgu yaptı. Bir yandan milyon liralık çevreci arıtma tesisi yatırımları yapıldığına dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, öte yandan insanın kendi eliyle çevreyi yok etmeye yönelik kirlilik yarattığını savundu. “Kirlenmemesi için, kirletmememiz gerekiyor” diye konuşan Avcı, halkın bilinçlenmesi için yapılacak çalışmalara destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi. Gemlik Balıkçıları Denizi ve Çevreyi Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Zeki Hazer’de Vali Münir Karaloğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti. Çevre ve deniz kirliliğinin yanı sıra, balıkçıların sorunlarına da duyarlı davranan Karaloğlu ve Altepe’nin çevreci balıkçıların da en büyük destekçileri olduğunu belirten Zeki Hazer, “5 Haziran Dünya Çevre günü öncesinde yapılan bu çalışma da o duyarlılığın ürünüdür. Gemlik Körfezinde 5 yıl boyunca 12 metreden büyük teknelerin avlanma yasağına uğraması ve trolle yapılan mücadelede yanımızda olmaları adına da kendilerine minnettarız. Güzel bir çalışma oldu. Dikkat çekici projeleri devam ettireceğiz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2016, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28